L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 9 d’abril del 2019

XXX Olimpiada Matemàtica valenciana a l'IES Jaume II el Just



El dissabte 6 d’abril l’IES Jaume II va ser la seu de la primera fase de la prova, una de les cites més importants de l’any en quant a la difusió i popularització de les Matemàtiques entre els joves estudiants. 



La jornada va ser un èxit, van ser prop de 250 estudiants i aproximadament 70 professors i professores de la comarca i comarques veïnes els que van participar en l’esdeveniment, emprant un dels seus dies de descans del cap de setmana per a tornar a l’institut i passar el matí gaudint fent Matemàtiques. 



L’Olimpíada Matemàtica està organitzada per la SEMCV societat matemàtica valenciana Al- Kkhwarizmi i consta de tres fases: la fase comarcal, la fase provincial i l’autonòmica. En ella pot participar alumnat des de 5é de primària fins a 4t d’ESO classificats en tres nivells: Nivell A (1r i 2n d’ESO), nivell B (3r i 4t d’ESO) i nivell C (5é i 6é de primària). Cadascuna d’aquestes fases és classificatòria, essent l’autonòmica la fase final, excepte per al nivell A que continua amb una última fase a nivell estatal.



La fase comarcal, que es la primera fase del concurs, consta de dues proves: la primera és la prova individual, on l’alumnat tracta de resoldre individualment 5 problemes al llarg d’una hora i mitja, la segona és la prova de velocitat, on l’alumnat organitzat per grups de quatre, de manera que no hi haja dos del mateix centre per afavorir així la interacció amb alumnes d’altres centres i poblacions, han de resoldre 10 exercicis i disposen de exactament cinc minuts per a cadascun d’ells.



Mentre l’alumnat realitzava la prova individual, al saló d’actes de l’institut es celebrà un acte en el que Anna Bellver, directora de l’IES, i Onofre Monzón, president de la SEMCV, donaven la benvinguda a les famílies, per a concloure amb una explicació del projecte ESTALMAT, estímul del talent matemàtic, per part de representants del programa. 



El Departament de Matemàtiques de l’IES Jaume II el Just ha agraït a tots aquells que han fet possible el poder celebrar aquesta fase al centre; a la societat matemàtica valenciana,  a l’Ajuntament de Tavernes; a l’AMPA;  als patrocinadors: Disvall i Bollo, al professorat del centre i d’altres que també han col·laborat per a que l’esdeveniment fora un èxit; a la directiva de l’institut, que des del principi ha mostrat il·lusió i una gran predisposició.





També ha indicat que especialment cal agrair als vertaders protagonistes de la jornada: l’alumnat, del nostre centre, que en aquesta edició ha batut el rècord de participació en unes Olimpíades, la qual cosa és sinònim de motivació i gust per les matemàtiques, com el d’altres centres. A tots gràcies per que l’Olimpíada celebrada al Jaume fora un èxit.