L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimecres, 10 d’abril del 2019

Un estudi dels científics de Bolomor explica la flora i vegetació a la Valldigna durant un periode de 250.000 anys.



L'equip d'investigador del jaciment de Bolomor, després de molts anys i forta perseverança, han pogut esbrinar i conéixer la botànica que va poblar La Valldigna durant 250.000 anys. 

La revista "Quaternary Science Reviews- The International Journal of Earth, Climate and Life Interactions" ha acceptat i publicarà en breu l'article "Silvicolous Neanderthals in the far West: the mid-Pleistocene palaeoecological sequence of Bolomor Cave (Valencia, Spain). 

L'article resum el treball botànic redactat al llarg d'aquests anys d'excavacions pels científics Juan Ochando, Jose S. Carrion, Ruth Blasco, Santiago Fernández, Gabriela Amorós, Manuel Munuera, Pablo Sañudo i Josep Fernández Peris en base a l'evolució de la vegetació com a conseqüència de les diverses fases climàtiques viscudes per Bolomor. 

Al llarg d'aquests 250.000 anys el jaciment ha viscut períodes freds i càlids,  amb tot el que implica de canvis dràstics en la vegetació però també en la fauna, i que es demostren en les restes òssies exhumades des d'elefants fins altres avui dia d'alta muntanya, com el thar.

Una nova aportació de l'equip científic que dirigeix Josep Fernández i que permet  millorar el coneixement de la història del jaciment de Bolomor i, per extensió, de la Valldigna i de les terres valencianes.

El treball publica per una revista de sòlid prestigi, situa una vegada més la nostra cova dins d'un ventall internacional amb grans jaciments paleolítics, gràcies a l'abast que té aquesta revista científica i sobre tot, la gran qualitat del treball presentat.