L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 16 d’abril del 2019

Recollida de microplàstics a la platja de Tavernes: crònica i reportatge fotogràfic


Aquest mateix matí s’ha dut a cap en la platja de Tavernes una jornada multitudinària de recollida de microplàstics en la qual han participat tots els centres educatius del municipi: els sis centres de primària (Magraner, Sant Miquel, Alfàndec, Divina Aurora, Sant Jose Patronat i San Jose HHDC), els IES Valldigna i Jaume II el Just i el Centre Ocupacional Integra Valldigna. 
 
 

La iniciativa ha estat impulsada per l’Associació Xaloc i el CEIP Magraner, que és membre de la xarxa d'escoles UNESCO i du treballant durant tot el curs el projecte "Desplastifica't" junt a altres centres educatius de la xarxa. 
 
 

La regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament, que dirigeix Josep Llácer ha subvencionat aquesta activitat que té com a objectiu conscienciejar l’alumnat valler sobre la problemàtica del plàstic en el medi ambient, especialment als mars i oceans. 
 
 

La neteja ha estat efectuada en la zona sud de la platja i han estat al voltant de 600 alumnes els que hi han realitzat l’activitat, que ha consistit en fer una recollida selectiva de microplàstics de forma controlada en àrees d'un metre quadrat per tal de recollir tots aquells que eren visibles.



En acabar cada acció, s’han classificat els residus per a dur a cap la quantificació que efectua l'Associació Xaloc per al projecte "No más palitos a la mar". Tot el plàstic recollit es portarà a una planta de tractament i gestió de residus especialitzada que transformarà el residu en un element de mobiliari urbà que es col·locarà a la platja de Tavernes per tal de fer més visible l'acció i tancar el cicle de les "3R" ecològiques: reduir, reutilitzar i reciclar. 
 

 La preocupació pels canvis d'estil de vida en la nostra societat és patent a Tavernes i tots els centres educatius han unit esforços per a realitzar aquesta acció de conscienciació entre els més menuts.