L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 18 d’abril del 2019

Perdona’ls, Tavernes, perquè tu no els importes i només fan que mentir-te i enganyar-te.




I disculpeu-nos per repetir, explicar de nou qüestions massa sabudes. Però, és que no hi ha més remei! Perquè..¡ mare meua! la de mentires, tergiversació dels fets que publica avui el PP respecte el Vaca: una burla als vallers i les valleres, que som tractats com a ignorants. I més encara en un dia en que s'anuncia el principi d'una gota freda amb precipitacions torrencials. 

Novembre del 2011: el projecte de canalització i millora del Vaca entre Simat i Xeraco, que podeu consultar dalt,  s’anava a adjudicar. Uns 40 milions d’inversió que facilitarien també els terrenys per a la circumval·lació i legalitzar el sector del Vergeret i, el que és millor, oblidar per a sempre el perill d’inundacions en el casc urbà de Tavernes i del terme.


Documents de la licitació del projecte en la Plataforma de Contractació de l'Estat. Es pot llegir com el mes de novembre s'acabava l'obertura d'ofertes i l'adjudicació era imminent.

L’arribada de Rajoy al govern de l’Estat va tindre una primera conseqüència: anul·lar l’adjudicació del projecte del Vaca. Tavernes, la Valldigna i Xeraco es quedaven sense un projecte desitjat : l’espasa de les inundacions continuava, i continua fins ara. 


Febrer del 2005: El govern de Rajoy concloïa l’atemptat contra Tavernes i la Valldigna, anul·lant per a sempre el projecte. 

Comunicació de renuncia d'execució del projecte. En altres paraules: el govern de Rajoy eliminava el projecte.
 
El PP ha votat 8 anys seguits en contra d'executar el projecte del Vaca 

Els vallers i les valleres saben que, des del 2012 fins al 2018 inclós, el diputat de Compromís, Joan Baldoví, ha demanat en el Congrés la inclusió de l’obra en els pressupostos de l’Estat. Del 2012 al 2018 inclós hem viscut el vot en contra del PP a executar el projecte del Vaca, una negativa a la qual s’ha sumat els darrers anys Ciudadanos, des que tenen  representació en el Congrés.

Esmena original del 2012 als pressupostos demanant l'execució del Vaca. Aquesta mateixa esmena es va presentar als pressupostos del 2013, 2014, 2015, 2016, 2017 i 2018 amb el mateix resultat sempre: el vot en contra del PP, i els dos anys últims també de Ciudadanos.
 
Tots els anys la Cotorra ha publicat que Compromís demana la inclusió del projecte del Vaca en els pressupostos de l’estat. Tots els anys hem publicat amb ràbia el resultat de la votació en el Congrés: vot en contra del PP, diputats valencians inclosos, i els darrers anys els de Ciudadanos. Un despreci total a Tavernes i a la Valldigna. 

Els alcaldes de la Valldigna davant del ministeri. Després la reunió seria una poalada d'aigua ben gelada: el govern de Rajoy els confirmava que de cap manera anava a executar el riu Vaca
El 2017 els alcaldes de la Valldigna i de Xeraco, gràcies a la mediació dels senadors de Compromís, mantingueren una reunió amb el ministeri. Els responsables del PP de ministeri els ho deixaren clar: el govern de Rajoy no aprovaria mai ni executaria el projecte de millora i canalització del Vaca.

 
El PP també va votar en contra de recuperar les actuacions en el riu Vaca
 
Però la cosa no acaba ací: els senadors de Compromís han presentat en el Senat en moltes ocasions la petició que es recupere el projecte del Vaca i s’execute. El resultat sempre ha estat el mateix: el PP ha votat en contra. 

Fer de la mentira i la manipulació els arguments de la seua política 

Avui el PP de Tavernes ens torna a demostrar que no té cap problema en mentir, manipular i enganyar a Tavernes. Quan tothom sap que va ser Rajoy qui va paralitzar i eliminar el projecte del Vaca, es despengen acusant a Baldovi i a Compromís de no haver fet res pel projecte del riu Vaca, amb l’acusació inclosa que en 8 anys Compromís no ha presentat en el Congrés cap proposta per Tavernes. 

Uns dels múltiples documents presentats al Congrés i al Senat Sol·licitant recuperar el projecte del riu Vaca i sempre amb resultat negatiu pel vot en contra del PP des del 2012 al 2018 (els dos anys darrers també amb vot en contra de Ciudadanos)

Si el PP de Tavernes s’haguera preocupat en aquests anys de reclamar al “seu president” Rajoy l’execució del projecte del Vaca, si tots els esforços que ara dedica a mentir, manipular i enganyar a Tavernes els haguera dedicat a exigir solucions al seu govern de Madrid... igual ara ja tindríem el Vaca en obres.

Mentrestant, cada dia que s’anuncia una gota freda, com passa avui, seguirem mirant el cel i demanant als déus que no desborde el Vaca, que no inunde el Vergeret, que no ens destrosse el casc urbà, que no ens faça mal a les collites... i tota eixa por, eixe desassossec li’l devem al PP, al de Madrid per acció, i al de Tavernes per omissió: mai no han tingut cap iniciativa pel Vaca, tot i ser culpables dee la "barrabassada" del Vergeret. 

Esperem que publiquen les iniciatives que han presentat a Madrid, València i Tavernes on hagen demanat l'execució del projecte del Vaca o de la Goleta. 

Igual és que no volien que ni el projecte del Vaca ni de la Goleta s’executara amb Compromís en el govern de Tavernes. Perquè no ens enganyem, a ells Tavernes ni els importa ni els interessa: l’únic interès que tenen és destrossar la tasca dels altres.

 Si algun lector/a vol més informació, ací teniu enllaços per ampliar-la