L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dimecres, 24 d’abril del 2019

L'Ajuntament neteja el riu Vaca quan no té cap obligació ni competència



L'Ajuntament, davant la possibilitat de pluges fortes de primavera, i aprofitant que el riu ja estava pràcticament sec en aquests i altres llocs, havia fet tasques de neteja de les canyes amuntegades en la passada tardor, quan va ser impossible arreplegar-les per l'aigua que passava.( vore fotografies).

Eixes canyes no han viatja cap avall, ni han fet taponament. I això ha estat possible gràcies a que el riu estava sec i les maquines han pogut entrar i treballar sense problemes. L'arreplegada va ser a espatles d'Envasos Grau, on a més de sec calia una màquina amb bon braç per a arreplegar-les. 



I tornem al de sempre, allò que hem dit mil vegades: són feines que NO li correspon a l'Ajuntament, sinó a la Confederació. L'Ajuntament no té cap competència ni obligació en el riu Vaca, ni disposa de mitjans ni de recursos adequats ni suficients per fer-se càrrec de la neteja i manteniment del riu. 

En aquesta legislatura, el govern de Compromís ha comprat maquinària i encara que no li correspon, ha destinat molts recursos personals i econòmics per a netejar-lo tots els anys quan les condicions del riu ho permeten, majorment quan està sec, com hem dit.


La reparació de les motes del riu i dels desperfectes dels camins que se'n deriven és únicament responsabilitat de la Confederació. Els darrers 8 anys (7 de govern de Rajoy i 1 any de Sánchez) no han actuat per a res.  

Cada administració té unes competències i rep els impostos dels ciutadans per a cobrir els serveis que li correspon. La neteja del riu Vaca li correspon a la Confederació, que com sabeu no actua des de fa molt temps. Ni actua en la neteja, ni en la reparació de les motes del riu ni en arreglar els camins del Tancat i Sequia la Bova. 

En la neteja del riu, els ciutadans de Tavernes es com si pagarem dos voltes: una, a l'Estat que recapta els impostos i no neteja el riu i dos, una vegada més a l'Ajuntament que, això sí, fa la neteja sense correspondre-li.