L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dilluns, 15 d’abril del 2019

L'Ajuntament ja aplica la rebaixa del 3% en l'IBI aprovada en el pressupost del 2019 (Ampliada)



L'Ajuntament aplica una rebaixa del 3% en el rebut de l'IBI d'enguany, com hauran pogut comprovar els veïns que tenen fraccionat el pagament i han fet efectiu el primer termini. La segona fracció es pagarà en juny i la tercera en agost. La resta del veïnat ho farà al llarg de juliol i agost.
  

La rebaixa del 3% de l'IBI es contempla en el pressupost del 2019, aprovat només per Compromís. Cal recordar que l'any passat, la rebaixa va ser del 4%, i va ser aprovada també en el pressupost de l'any passat només per Compromís. 

Compromís ha pujat l'IBI un 4'7% en els 8 anys del seu govern, no un 30%

Evolució de l'IBI i percentatge d'augment mitjà global amb govern de Compromís. No considerem el 2011 perquè eixe any l'IBI es va pagar tal com estava determinat per l'anterior govern ixent


Les dades reals i contrastades que oferim de sis habitatges, tres de la platja i tres del poble, permeten saber quin ha estat l'augment global de l'IBI en les dues legislatures de govern municipal: un 4'7 % front. Pel contrari, el govern del PP va pujar l'IBI un 45% del 2007 al 2011, deu vegades més de pujada. Comproveu-ho amb els rebuts.

Un altre fet a considerar és que l'anterior govern amb el cadastrazo va marcar totes les pujades de l'IBI fins el  2016. El 2012, 2013 i 2014 es va cobrar el que va aprovar el PP amb la revisió cadastral. 

De nou es demostra la capacitat de mentir de la dreta amb frases com: "Compromís ha pujat un 30% l’IBI". Això és una completa falsedat, cosa que qualsevol ciutadà ja ho hauria pensat des del moment que diuen valors però mai no aporten dades ni números que els justifiquen.

I per si algú té dubtes o creu que mentim...

Podeu calcular l'augment segons les dades publicades pel PSOE. Ho hem fet i es confirma que el resultat final és el mateix: amb els  números socialistes l'augment és del 4'6%, una dècima menys del 4'7% que nosaltres obtenim. Potser siga perquè han considerat un habitatge i no sis com nosaltres, en poble i platja.

Quadre publicat pel PSOE (hem suprimit 2011 i 2011, que no governava Compromís) i del qual s'obté un augment del 4'6%

 

L'IBI dels solars en sectors urbanitzables.

Un altre aspecte de l'IBI que ells sempre deixen de costat, no els interessa dir-ho, perquè  la rebaixa, en la majoria dels casos, és del 90%. Fixeu-vos en les gràfiques