L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 25 d’abril del 2019

Hem mirat durant tres dies el cel, tres dies amb por, sobretot la vesprada-nit del dia de Pasqua.

Document resum de les obres a executar en el projecte del Riu Vaca que el PP va eliminar

Ho confessem: hem passat uns dies amb por i temor, especialment diumenge per la nit. Va començar el divendres, pensant en quin moment ens cauria al damunt l'espasa de Damocles que a Tavernes i a la Valldigna representa qualsevol situació de gota freda.

Hem viscut tres dies amb l'ai al cor, vigilant el cel, pensant amb el riu Vaca i pregant perquè no ens en fera una de les seues i que la ciutat, el camp i les collites quedaren lliures de qualsevol mal.  I finalment va ser diumenge per la nit.

El PP en el Senat també va votar en contra de recuperar les actuacions en el riu Vaca

Van ser moments difícils, complicats però una vegada més ens hem salvat del desastre màxim. Fins un altre episodi, perquè amb aquest oratge tan desbocat i el canvi climàtic que ens amenaça segur que la por ens seguirà més vegades. Sempre pendents de no repetir en qualsevol moment situacions com les del 1996 o del 2007. Toquem ferro.


Document de la licitació del projecte en la Plataforma de Contractació de l'Estat. Es pot llegir com el mes de novembre era  l'obertura d'ofertes i tot seguit l'adjudicació era imminent.

I ho confessem, vàrem viure moments d'indignació i de ràbia perquè eixa por l'hauríem evitat si el projecte de canalització del Vaca estiguera executat. Algun ppartit haurà alguna vegada assumir la responsabilitat i més després el que va passar a partir del 2011 i fins el 2018. 

I ens preguntem:


- ¿Per què el govern de Rajoy del PP va eliminar el projecte del Vaca? 

-¿Per què durant 7 anys seguits el PP, i últimament també Ciudadanos, han votat en contra de la proposta de Compromís que demanava al govern de Madrid que recuperarà el projecte del vaca dins dels pressupostos?

- ¿Per què el PP va votar en el Senat en contra de les peticions de Compromís de reiniciar de nou el projecte del Vaca?

- ¿Per què el PP de Tavernes mai ha fet cap iniciativa i gestió davant el govern de Rajoy per recuperar el projecte del Vaca?

- Per què el PP ha condemnat Tavernes a la por quan hi ha gota freda?

El que hem dit: el PP hauria d'assumir davant de Tavernes la seua responsabilitat de que el projecte del Vaca haja passat a millor vida.

Comunicació de renuncia d'execució del projecte. En altres paraules: el govern de Rajoy eliminava el projecte.

Del 2012 al 2018 han estat legislatures amb el vot en contra del govern de Rajoy, en el Congrés i en el Senat, a recuperar el projecte del Vaca, una negativa a la qual s’ha sumat els darrers anys Ciudadanos, des que tenen  representació en el Congrés. 


Esmena original del 2012 als pressupostos demanant l'execució del Vaca. Aquesta mateixa esmena es va presentar als pressupostos del 2013, 2014, 2015, 2016, 2017 i 2018 amb el mateix resultat sempre: el vot en contra del PP, i els dos anys últims també de Ciudadanos.
 

Uns dels múltiples documents presentats al Congrés i al Senat Sol·licitant recuperar el projecte del riu Vaca i sempre amb resultat negatiu pel vot en contra del PP des del 2012 al 2018 (els dos anys darrers també amb vot en contra de Ciudadanos)
Cada vegada que els homes del temps ens anuncien una gota freda, mirarem el cel i demanarem que no desborde el Vaca, que no s'inunde el Vergeret, que no ens destrosse el casc urbà, que no ens faça mal els horts i  les collites... 

Tornarem a viure un desassossec immens i li'l devem al PP,  culpable de l'eliminació del projecte Vaca, i tot que era imprescindible per solucionar la "barrabassada" del Vergeret que ells feren. 

Però també li devem la por que tenim quan hi ha gota freda al PSOE: entre el 2005 i el 2011 es va dedicar només a fer les obres del "Pla contra Avingudes de la Safor" que afectaven i milloraven els rius de Gandia i de la seua zona d'afecció i d'Oliva, mentre no va iniciar les de Valldigna que estaven contemplades en el mateix projecte i van quedar sempre relegades.