L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dilluns, 8 d’abril del 2019

El camp valencià exigeix solucions per a la nostra taronja i per als problemes generals del camp valencià.



Els citricultors, les associacions, cooperatives agrícoles, sindicats i partits polítics es van manifestar ahir diumenge pels carrers de València en defensa del futur camp valencià i per un millor futur per al sector citrícola.



La manifestació estava convocada per la Plataforma per la Dignitat del Llaurado, era la quarta protesta sota el lema "Per defensa de la nostra citricultura", i els manifestants han portat pancartes en les quals han reclamat una política agrària i uns preus "dignes", i han mostrat cartells on s'expressaven que estan 'fotuts i indignats' i es pregunten: "Les clementines penjant, i ara què?". La marxa reivindicativa, amb participants vestits amb jupetins de color taronja i cridant lemes com 'prou' i 'demanem el que és nostre', a més d'exigir protecció a la Unió Europea. 



El manifesta llegit és un decàleg amb les reivindicacions que seran traslladades als partits polítics a fi que les incorporen en els seus programes electorals dels comicis del 28 d'abril i del 26 de maig, i poder informar als agricultors aquells partits que fan seu el diàleg i els que no, pensant sempre en les votacions pròximes. 



Cal remarcar que el moviment no està vinculat a cap partit politic i els organitzadors han expressat el seu agraiment als 104 pobles que s'han reunit sota el parigües de la plataforma perquà són els que han impulsat que l'acte fora possible.

Una menció especial cal fer-li al valler Juanba Mifsud, que ha sabut plasmar en les seues intervencions com a veu de l'acte, l'esperit reivindicatiu dels concentrats i ha arengat a tots a seguir en aquesta lluita en defensa de la nostra taronja i el nostre camp. 



També entre els organitzadors varen expressar la seua voluntat de que aquest procés continue i de que tota la gent que avui participava continue, perquè cal fer d'altaveus per a properes manifestacions, que tinguen mes força i que pressionen als polítics que poden fer per canviar les coses per que són qui tenen poder de decisió.




 La Plataforma per la Dignitat del Llaurador ha iniciat una campanya de recollida de firmes "davant la poca sensibilitat per part de les administracions i a causa de la greu situació de la citricultura" valenciana, els productors de la qual han tingut ja 250 milions d'euros de pèrdues directes, segons la plataforma.