L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 22 d’abril del 2019

De nou la Goleta. I en van...!!! Després de vuit anys perduts amb els governs de Rajoy.



Res que no hagem dit i redit mil vegades en passats articles: la regeneració de la Goleta executada fa nomes uns mesos de nou en el fons de la mar. Diners tirats!  Enguany, com va passar l'any passat, l'anterior, l'altre i l'altre....

Quants milions porta invertits en regenerar la Goleta la Demarcació de Costes, que actua  en nom del govern del Madrid? Ací no ens queda més remei que recordar que el govern de Rajoy (PP) i els seus diputats en el Congrés, els valencians inclosos, van votar en contra de les esmenes presentades per Joan Baldaví, de Compromís, perquè l'estat dedicara en els pressupostos els 200 milions que calen per donar la solució definitiva els problemes de la costa des de Cullera fins a Oliva. 



Ací  el problema és la Goleta, però a Cullera és el Brosquil i a la Safor és Piles, Bellreguard... I davant el problema, hem trobat sempre un PP que ha votat en contra de dedicar diners a solucionar-lo, tot i que porta damunt moltes implicacions econòmiques en afectar a sector com el turisme.

Els diputats del grup popular en el Congrés, i també els diputats valencians del PP, van votar en contra dels interessos d'una part de la població valenciana, en contra del turisme valencià, en contra de la gent que diuen defensar. Una vegada més van demostrar que Tavernes i la resta de pobles afectats no els importen ni els interessen. El seu únic interés es el partit, per damunt del poble que representen.



I després tenen el cinisme, com fa un bloc local, de publicar un "fake news", una falsa noticia per acusar a Joan Baldoví i a Compromís de no fer res per la platja de la Goleta. Cap més manipulació? No pararan mai? La seua campanya electoral serà només això, mentira darrere mentira? 

Compromís no formava part del govern de Madrid. Si ho fos segur que el Vaca i la Goleta estarien solucionats. Tampoc tenia, ni té l'Ajuntament competències en Costes que són d'exclusivitat del govern de Madrid, com tot el referent al riu Vaca és competència també únicament i exclusivament del govern de Madrid.


La falsa noticia la deia el partit que no es va manifestar junt als estiuejants vallers fa dos estius, com si va fer Compromís, davant la delegació del govern de Rajoy a València demanant solucions per a la Goleta; ho diu el partit que no ha anat cap vegada a Madrid, cosa que si que ha fet Compromís, a demanar solucions per a la Goleta i el Vaca; ho deia el partit que mai no ha anat a Costes per exigir la solució definitiva, cosa que si que ha fet Compromís que, com solem dir a Tavernes, li ha fet la casa fonda a la Demarcació de Costes, però el govern del PP de Rajoy, en els 8 anys del seu govern, no ha volgut mai escoltar.


 
Enguany Compromís tenia enllestides les esmenes del riu Vaca i de la Goleta per presentar als pressupostos del 2019. I les tornarà a presentar el 202o, el 2021 i fins que calga, fins que el govern d'Espanya, siga del PP o del PSOE, els caiga la cara de vergonya per no donar solucions a un problema que sense dubte ells van crear amb l'espigo del riu de Cullera.

Perquè els estudis ho tenen clar: la transgressió de la platja de La Goleta es deuria al fet que els dics i espigons construïts a la desembocadura del Xúquer barren el pas als sediments i fan que es dipositen al nord i les platges de la Goleta i el Brosquil, al sud del Xuquer, la perden.

.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Quin desastre.

Anònim ha dit...

Gràcies per explicar-ho tan bé i tan clar. Cada vegada hi ha més gent al País Valencià que no ens sentim representats per Madrid, perquè cada dia queda més clar que els nostres problemes no es poden gestionar des de Castella si volem que es resolguen amb eficàcia i interés local. La seua perspectiva sempre està allunyada de la nostra i només ens volen per explotar les nostres platges i convertir-les en el Madridterráneo.
Hauríem de mirar més al nord i menys a ponent.
Visca València!