L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 25 d’abril del 2019

Davant el 25 d'abril i el record de la batalla d'Almasa

Batalla d'Almansa
El 25 d’abril del 1707 a la planícia d’Almansa es lliurar la batalla on els valencians perdérem la nostra identitat. La desfeta d’Almansa va significar la fi dels Àustries, la pèrdua dels Furs i la independència del Regne de València per a passar a regir-se per les lleis i el domini castellà. I arribà el poder absolut dels Borbons, del maleït Felip V i la suplantació de la nostra llengua pel castellà.

Tots coneixem la història i les seues conseqüències, i ara, sembla que en moltes coses hagem tornat al 1707, salvant el temps. Ens trobem davant una desfeta cultural (PP i Ciudadanos que volen eliminar el valencià de l'educació, etc), econòmica (falta de finançament i 12 punts per davall de la renta per capita) i social (l'estat no atén la seua obligació de dependència, etc.


Patim el poder polític i financer que des de Madrid ens imposen partits que han governat anys (PP i PSOE) que sembla ser no saben per on cau l'autonomia valenciana i que usen els diputats i senadors valencians com a lacais que han votat i voten moltes vegades en contra del seu poble.

La política econòmica i social del govern valencià, després d'anys de malbarataments i robatoris dels anteriors governs, ens ha dut a un País València en les pitjors condicions per a fer front a la crisi i els efectes socials d'aquesta, com les retallades en sanitat, educació, dependència i serveis públics. 


La desfeta d'Almansa la patim encara en forma dels efectes del balafiament i la corrupció dels anteriors governs, de la falta de finançament que ens ha dut a un deute injust de 40.000 milions, a la falta d'inversions en la nostra terra, a una renta per càpìta que està 12 punts per davall de la mitjana mentre paguem com a autonomia rica i estem en el furgó de cua de la pobresa

I la desfeta en la llengua la patim després que a partir de 1707, els valencians tingueren prohibit parlar en valencià després del Decret de Nova Planta. Però ara, el PP i Ciudadanos està fent quasi el mateix, amb les seues pretensions de carregar-se l’ensenyament públic i en valencià. Què es pot esperar d’un PP i Ciudadanos que com a polítics incultes en la nostra llengua es neguen a que el valencià siga un requisit en l'Administració?

La batalla d'Almansa ara es juga contra partits que no pensen ni defensen els interessos dels valencians i que només pensen en clau de Madrid. Un detall de com pensen: fixeu-vos en les paperetes i mireu, per exemple la socialista quin nom usa per identificar-se: PSOE, en nom i en el logo. Això ho diu tot. La sigla del partit valencià PSPV l'amaguen. És una prova de qui a serveixen, i no és als valencians.


El diumenge dia 28 nosaltres votarem en clau valenciana, perquè  tenim el Compromís de que en allò que siga possible, no contribuir a que la desfeta d'Almansa continue.¿I vosaltres, que en fareu? Contribuireu?