L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 6 de març del 2019

PLENARI MARÇ 2019: Acusa a Compromís de cobrar 4 milions de més en l'IBI sense cap prova ni document


Només iniciat el punt de “precs i preguntes” i abans de res, la portaveu del PP acusava Compromís de cobrar 4 milions d’euros de més en l’IBI. Sí, haveu llegit bé: dels 6’5 milions totals que recapta l’Ajuntament pels habitatges, solars, garatges, locals comercials, locals industrials, terres agrícoles... ella afirmava que 4 milions d’euros estaven cobrats de més.

Acusacions sense aportar cap document de prova, cap informe d’Intervenció o de Tresoreria, o de la Gerència de Cadastre, o del mateix Ministeri d'Hisenda... que al cap i a la fi, són els organismes que controlen els comptes de l’Ajuntament. 

I no tenint prou, tot seguit la segona falsedat: acusava a l’alcalde Jordi Joan de mentir i enganyar els regidors del seu partit i al poble. La portaveu ´del PP va afirmar que és mentira que la Generalitat tinga el compromís d'executar i finançar una part del col·lector de la platja. Per a ella, tot era una invenció de l’alcalde: no hi ha cap conveni i ha enganyat als seus regidors i al poble de Tavernes. 

De nou, i en van algunes desenes en la legislatura, la portaveu popular i candidata a l'Alcaldia demostrava que desconeix per complert el funcionament de l'Ajuntament i de l’Administració local. Però d’això ja en parlarem en una notícia a banda detalladament. 

Això passava en uns minuts, només iniciat el punt de “precs i preguntes”. Només obrir la boca la portaveu del PP llançava les dues acusacions molt greus, sense cap document de prova per a les seues afirmacions. I afirmava que l'alcalde tenia actuacions dictadorials. 

Per favor, no interrompa.

Després, com en tants plenaris, la portaveu popular interrompia les intervencions de l'alcalde. Era un "deja vu", la repetició del ple de fa dos mesos quan, també sense documents afirmava que Compromís s’havia gastat més d’1 milió en la nova seu de la Policia Local. Compromís li demostrava, amb documents i factures, que eren 140.000 euros la despesa durant vora 6 anys de funcionament que du el nou local.

L’alcalde Jordi Joan es tirava literalment les mans al cap en sentir-la  i es preguntava  com la portaveu popular podia dir tot el que deia, amb tot un conjunt de tècnics i funcionaris nacionals en Intervenció i Tresoreria de l’Ajuntament, amb tota una Gerència de Cadastre i fins i tot el Ministeri d'Hisenda controlant els comptes municipals i, es preguntava com era possible  que cap organisme oficial no haja dit res, ni s’haja adonat que hi havia més de 4 milions cobrats irregularment.

El regidor d’Hisenda, Perfecto Benavent, va lamentar que la portaveu faça més cas dels whatsapps i de les xarxes que dels documents i comptabilitat oficial, i li ho va dir ben clar: amb tot el que estava acusant, ja hauria d’haver anat al jutjat i denunciar-ho.

Són els fets bàsics, sense més detalls. Val més que mireu i escolteu el vídeo. I de pas comproveu també el tipus d'accions que repeteix tots els plenaris: mentre els altres regidors intervenen ella gesticula, interromp, crida l'atenció i talla les intervencions.