L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 27 de març del 2019

La jove vallera Cecília Arnau obté el 3r premi en el Concurs Internacional de Violí "Josef Micka" de la República Txeca



Cecília Arnau Torán, la jove violinista vallera, filla del també violista Eduardo Arnau i neta del que va ser director i mestre de moltes generacions de músics a Tavernes, el mestre Eduardo Arnau Moreno, continua fermament la tradició familiar i ara ha obtingut el tercer premi en la seua categoria en el "Concurs Internacional de Violí "Josef Micka" de la Czech Republic".

El concurs s'ha celebrat entre el 22 i el 24 de març a Praga, República Txeca. És tracta d'un un concurs que ha arribat ja a la seua 7a edició i compta amb un gran prestigi internacional en totes les seues categories i de manera especial en la més elevada. Amb participació de músics de tot el Món, el primer premi ha estat enguany per a la jove violinista de Polònia, Natalia Dragán, qui als seus 10 anys ja compta amb una dilatada carrera internacional .


El concurs que promociona el virtuós Václav Hudeček, ha tingut un jurat amb grana personalitats de talla interncional i el formaven:

Václav Hudeček – Chairman of the Jury, violin virtuós.
Milan Vítek - Oberlin Conservatory of Music, USA.
Jiří Fišer – Prague Conservatoire, Prague Grammar and Music School.
Pavel Kudelásek – Leader of the Apollon Quartet, Prague Conservatoire.
Jiří Panocha – Leader of the Panocha Quartet, Academy of Performing Arts in Prague.
Milan Puklický – Music director of the Czech ràdio.
Pavel Zejfart – Member of the Panocha Quartet, ZUŠ J. L. Dusika, Čáslav.




Cecília Arnau Torán, va començar els seus estudis musicals als 3 anys (ara té 9 anys d'edat) sota la tutela del seu pare, el catedràtic de violí Eduardo Arnau. És alumna del solista Gjorgi Dimcevsky i de l'Escola de Música CIM de Mislata amb Mireia Pérez. 

La nostra jove violinista compta ja amb diversos premis en concursos , com el Premi i Menció d'Honor del Concurs Provincial Joves Intèrprets de Canet d'en Berenguer (2018), Premi Concurs Musical de Joves Intèrprets de Mislata (2019) o el Premi Nacional Lexus a l'Excel·lència Musical (2018-2019), al qual ara suma el reconeixement internacional amb el Tercer Premi del Concurs Internacional "Josef Micka" de la República Txeca.


Cecília Arnau va debutar el setembre del 2018 com a solista a la Casa Amèrica de Madrid amb el "Violin Concerto in A minor BWV1041" de J.S. Bach sota la direcció d'Inma Shara i els solistes de l'Orquestra del Teatre Real de Madrid.


Donem l'enhorabona a Cecília i els seus pares i desitgem que continue al més alt nivell i, en un futur, poder vore-la en els escenaris i orquestres més importants.