L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 27 de març del 2019

La gran noticia del dia per a Tavernes: adjudicat el col·lector de la platja



Hidraqua Gestión Integral de Aguas de Levante, amb una oferta de vora 1’2 milions d’euros impostos inclosos, ha estat l’adjudicatària del concurs públic al qual s’han presentat set empreses del sector. La mateixa empresa va resultar també adjudicatària de la construcció del vial perimetral de la platja per un valor de 414.517 euros, la qual cosa ha de permetre una completa coordinació entre les dues obres.

Una noticia molt bona per a Tavernes la que avança avui “Las Provincias”  perquè l’execució de les obres solucionarà dos dels problemes més greus que té Tavernes amb la platja: un, la inundabilitat de la zona de l’Avinguda quan es produeixen fortes pluges amb poc de temps, i en segon lloc la comunicació entre les dues platges que millorarà en gran manera amb el vial de 18 metres i de doble sentit.

Recordem que ambos projectes van estretament units perquè el col·lector que ha d’unir l’Avinguda de la Marina amb el canal que separa les dues platges valleres ha de transcórrer soterrat per davall del vial, d’ací la importància i l’avantatge que les dues obres siguen executades per la mateixa empresa a l’hora de la coordinació dels treballs.

Es calcula un termini d’execució de 20 mesos però com ja hem dit en alguna ocasió i així va quedar informat en plenari municipal, les obres es paralitzaran entre juliol i setembre per no causar molèsties als usuaris de la platja.

Carrer Blasco Ibañez

Però les obres no solament serviran per a executar el vial i el col·lector, car el projecte contempla també un conjunt de millores en la urbanització del carrer Blasco Ibáñez, on estava projectat inicialment el pas del col·lector, i també dels carrers adjacents.

El projecte previst pel govern de Compromís per al carrer Blasco Ibáñez, com hem explicat en tantes ocasions al llarg d’aquests darrers anys de gestació del projecte, contempla la transformació a sentit únic i una ampliació de les voreres, actualment molt estretes i que no permeten quasi el pas de vianants amb carrets de bebé o de persones de mobilitat reduïda. A més hi ha prevista la millora de l’accessibilitat en tota la zona i millores generals d’urbanisme com col·locació de bancs, fanals d’il·luminació i altres elements urbans. 

Les obres de construcció del vial i del col·lector, ja adjudicats, suposa entre els dos una inversió de vora 1’6 milions d’euros a l’Ajuntament de Tavernes que ha previst, en el cas del col·lector, el finançament en un pla plurianual al llarg d’enguany i del pròxim 2020.


La segona fase del col·lector serà executat i finançat per la Generalitat, i comprén el tram entre el tanc de tempesta fins al canal de desaigüe. En aquest cas la inversió pot arribar a 1’5 milions d’euros i serà uns diners que  Tavernes s’estalviarà gràcies a les gestions del govern de Jordi Joan que ha aconseguit que siga la Direcció d’Aigües de la Generalitat qui se’n faça càrrec i el pague.