L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dissabte, 9 de març del 2019

Gran èxit de participació, ambient i alegria en la 18a "Cursa de la Dona".


Record de participació en la que és la pionera entre les "Cursa de la Dona" que celebra la comarca de la Safor-Valldigna i que ahir va arribar a la 18á edició, en un recorregut pels carrers de Tavernes que va reunir a més de 600 dones.


Ha estat la participació més nombrosa fins ara, i es va poder vore dones de totes les edats participant amb una ferma i decidida voluntat de fer visible la problemàtica de la dona en el "Dia Internacional de la Dona" i reivindicar una societat justa i igualitària, sense "bretxes" salarial i elements discriminadors per raó de sexe. Entre les participants, moltes mares acompanyades dels seus fills menuts dins dels carrets.


Per tant, molta gent, molta presència de vallers i valleres, major i joves, i una Plaça Major de gom a gom amb un ambient animat  molt afavorit tot per la bona temperatura fruit del bon dia que vam gaudir en la jornada. 

Abans de la cursa ha tingut lloc la inscripció de les participants, amb un “Dorsal 0” amb un donatiu voluntari que enguany s’ha dedicat a l'Agrupament Scout Ombria, associació que ha començat fa poc i que ja destaca per la gran tasca a favor de la igualtat que realitza a través de xerrades i actes en els instituts locals a favor de la igualtat, i on també col·labora l'Ajunament valler.


Es va llegir un manifest a càrrec de membres de l'Associació Dorotea, associació d'ajuda a les dones víctimes de violència de gènere, amb la qual la regidoria d'Igualtat vallera col·labora tot l'any. Un treball molt necessari el que fan a favor de la dona.


Com ve essent habitual, moment abans de l’hora prevista de la cursa, s’ha iniciat el calfament de les participants a ritme musical i amb el convenciment per part de totes le participants que cal realitzar-lo per evitar possibles lesions.  L’eixida va ser a les 19’45 hores essent  les regidores Bea Ferreres, Encar Mifsud i Noe Alberola les encarregades de tallar la cinta que donava pas a la cursa.



La cursa, com ja es conegut no es competitiva, amb una distància de 1 km. i de 3 km, segons la modalitat a la qual t’hi apuntaves, per un circuit urbà pels carrers de Tavernes i que la gent jove que hi participava no va tardar gaires minuts en recórrer i arribar a la Plaça Major on estava també l’arribada.


L'Ajuntament ha obsequiat amb un detall commemoratiu a totes les participants en la cursa a més de la samarreta confeccionada per a l'ocasió. Com un any més tot un èxit en l'organització i sobre tot el poder comptar amb la satisfacció de centenars de dones que han gaudit d’uns moments alegres, joiosos i sobre tot esportius, amb una gran germanor entre les dones de totes les edats, unides en aquesta cursa per reivindicar un paper igualitari en la societat.


La cursa compta amb la col·laboració de la regidoria d’Esports i la regidoria d'Igualtat, amb monitors de l’Escola de Jocs i Extraescolars, Diputació de València, Generalitat Valenciana, Club Atletisme la Valldigna, Protecció Civil, Creu Roja i les empreses César Esports, Fruites Tono i Lanjaron (Disvall).


1 comentari:

Anònim ha dit...

Sols dir que un 10 per l'organització de la Cursa de la Dona. Gracies a tots i totes.