L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 11 de febrer del 2019

Tavernes va adjudicar en el 2017-2018 obres per valor superior a 1'3 milions a empreses locals


L’Ajuntament de Tavernes ha adjudicat al llarg dels anys 2017 i 2018, pel procediment de concurs obert, obres per valor d’1.305.244 euros a empreses locals. Tavernes pot dedicar diners a les inversions de fa 2 anys, quan abans no podia per l’elevat deute econòmic: L’any 2011 el deute pujava a 22 milions d’euros com a suma de tots i diversos conceptes (bancari, proveïdors, factures no pagades, aparcament passeig, a Diputació...). 

Era en realitat una situació de fallida econòmica municipal i hi havia també les obligacions derivades del Pla d’Ajust imposat a Tavernes pel Ministeri d’Hisenda del PP, que obligava a Tavernes a través del govern municipal de Compromís a pagar només deute. Com és sabut, durant 6 anys tots els esforços econòmics de l’Ajuntament es van dedicar a saldar el deute deixat pel PP. 
Millora del carrer i voreres carrer de la Mar
El mateix alcalde Jordi Joan, ho va explicar moltes vegades en les reunions en la Casa de la Cultura, en els mitjans de comunicació i durant la campanya electoral del 2015: Tavernes no podia fer inversions per culpa del deute i avisava que, fins l’any 2017, era probable que l’Ajuntament no en fera cap d'obra important.

Després de 6 anys d'esforços, serà a partir del 2017, amb un deute reduït a la meitat i un romanent positiu del pressupost de més de 2 milions, quan el govern municipal ha pogut iniciar les inversions que també han servit per impulsar l’economia local en ser empreses locals les adjudicatàries de la majoria de les obres. 

Carex Bolomor

Les obres adjudicades a empreses locals anys en el 2017 i 2018, són:


- Cova del Bolomor, adjudicada a Construccions Felfrell, S.L. per un total de 109.670 euros.
- Construcció nínxols en el cementeri, adjudicada a Construccions Felfrell SL per 89.550 euros.
- Construcció de nínxols prefabricats en el cementeri adjudicada a Grau Pascual SA per 99.583 euros.
- Reurbanització Carrer la Barca- Sequers adjudicada a Cons-Med SL per 194.810 euros
- Millora i accessibilitat voreres dels carrers Calle Calvari, Corralot i Travessera Sant Benet adjudicada a Grau Pascual SA per 133.003 euros.
- Reparació escocells Camí Dula, Sant Antoni, Prof. Sanchis Guarner, Monestir de la Valldigna, Pau, Solidaritat, Constitució, 25 d'abril adjudicada a Grau Pascual per valor de 77.403 euros .
- Execució de guals accessibles carrer Divina Aurora adjudicada a Grau Pascual per valor de 152.000 euros.
- Obres millora accessibilitat encreuament carrer Mitja Galta i la Barca adjudicada a Felfell SL per valor de 179.225 euros.
 
Nova entrada al Camp de Futbol: contracte menor
Cal considerar també que les obres, inversions i proveïments de menys de 40.000 euros, els coneguts com a contractes menors, sempre s'han ofert  a empreses locals.