L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

diumenge, 10 de febrer del 2019

Tavernes serà a partir de demà dilluns la seu de la VII Mostra Internacional de Cinema Educatiu ( MICE )




Tavernes serà seu de la VII Mostra Internacional de Cinema Educatiu ( MICE ), que se celebrarà sota el lema Cap al seté somni, en la Casa de la Cultura des del dilluns 11 de febrer fins al dijous 14 de febrer. A més de la comunitat educativa vallera, Musiescola i Integra Valldigna col·laboren en la celebració del MICE. 

Què es la MICE 

La MICE és una mostra de cinema educatiu d’àmbit internacional per a xiquetes, xiquets, joves, professorat i públic en general, amb pel·lícules realitzades per alumnes dins d’entorns d’aprenentatge. Naix per la preocupació sobre l’educació en un moment en que l’obtenció del coneixement es realitza mitjançant experiències intervingudes i dirigides amb una innegable influència dels mitjans de comunicació i les tecnologies.

Va ser creada a València l’any 2013 per l’Associació Cultural Jordi el Mussol. Va començar gràcies a un mestre de primària cinèfil, Josep Arbiol, amb experiència en el camp de l’educomunicació i presència en festivals internacionals, i s’ha anat alçant com un referent de l’educomunicació dins i sobretot fora de l’Estat espanyol, sent que és l’únic amb les seues característiques: un festival de cinema itinerant per les comarques valencianes.

L’edil d’Educació, Bea Ferreres, considera “una gran fita per al món educatiu de Tavernes la celebració d’una mostra de cinema amb tant de prestigi”, i ha agraït “l’interés mostrat per la comunitat educativa de la Valldigna, sense el qual no hagués estat possible allotjar el festival en la capital vallera”.

Les projeccions tindran lloc en l'auditori recent millorat de la Casa de la Cultura
Les projeccions i centres participants 

Al llarg dels dies del MICE es projectaran multitud de treballs arribats de moltes parts de l'estat espanyol i de les terres valencianes, i tindran també un destacat protagonisme els treballs audiovisuals pertanyents a les diferents escoles i instituts de Tavernes i la Valldigna, que presentaran a concurs curtmetratges elaborats pels mateixos estudiants. 

La programació anunciada respecte als centres de la Valldigna és: 

Dilluns dia 11: els grups d’infantil, 1r, 2n i 3r cicle de primària del CEIP Alfàndec i el de 4t de l’ESO de l’IES Jaume II el Just són els encarregats d’inaugurar el festival. 

Dimarts dia 12: Serà el torn de les aules d’infantil, 1r, 2n i 3r cicle de primària dels CEIPS Magraner, Divina Aurora i Sant Miquel, així com de l’alumnat de 2n de l’ESO de l’IES Jaume II el Just. 

Dimecres, dia 13: està prevista la participació dels CEIPS Jaume II el Just i Valldigna de Simat i Benifairó, respectivament, i la dels cursos de 3r de l’ESO i de Formació Professional de l’IES Jaume II el Just. 

Dijous dia 14: És el gran de la MICE i s’obrirà amb l’actuació de Musiescola i continuarà amb la projecció de la versió original, subtitulada en valencià, del film alemany – cal remarcar que la mostra d’enguany està dedicada a Alemanya- "Els grans de pebre i la maledicció del rei negre".  A continuació seran les les projeccions de les gravacions del 2n curs de l’ESO de l’IES Valldigna i la del 1r curs de l’ESO de l’IES Jaume II.