L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 6 de febrer del 2019

Tavernes registra una baixada del 40% en les xifres d’atur durant la legislatura


Tavernes és un dels municipis que més ha rebaixat les xifres d’atur de la seua població durant l’actual legislatura, i ha tancat el any 2018 amb una bona baixada en el registre de l’atur en ser un total de 1.074 persones desocupades, quasi 400 menys que en l'anterior 2017. En la fotografia superior treballadors agraris del SEPE.

Tavernes ha anat reduïnt des de l’inici de la present legislatura la taxa de desocupació fins a arribar a una baixada del 40% respecte el mes d’octubre del 2015, quan el nombre de desocupats era superior als 1.900 ciutadans. 


El regidor de Foment Local, Josep Llàcer, ha valorat positivament “la reducció en un 40% de les dades de desocupació gràcies als programes de foment d’ocupació i de la millora de la situació econòmica, gràcies als esforços del govern municipal i autonòmic". 

El treball constant del govern municipal de Compromís a través de la Regidoria de Foment Local ha permès donar més oportunitats de treball als ciutadans vallers i valleres en els últims anys i aconseguir abaixar molt la xifra de desocupació en tancar l'any, el passat mes de desembre. I una bona part de l'èxit ha estat possible gràcies als 4.764.173 euros dedicats a programes d'ocupació, dels quals 4.390.09 euros provenen de subvencions d’Administracions que han confiat en la gestió de l’equip de govern municipal de Compromís.

Evolució atur a Tavernes des del 2006 segons Expansión en base a les dades oficials
Les subvencions rebudes per al foment de l’ocupació local des del 2016 per part del Servei Valencià d’Ocupació i Formació (Labora) han permes desenvolupar programes d’ocupació com l’EMPUJU/EMCUJU, EMCORP/EMCORD, T’Avalem així com els programes per a treballadors agraris o "Incorpora’t", entre altres. En total, han estat onze programes d’ocupació els desenvolupats a Tavernes durant el passat 2018 i setze en total des del 2016. 

El regidor de Compromís considera molt bona la noticia perquè ciutadans de Tavernes troben una nova ocupació que els permet créixer econòmicament. "Hem d’estar contents però encara queda treball a fer per a reduir al màxim les xifres d’atur del municipi, seguint la línia del govern i de la millora de l’ocupabilitat i l’orientació laboral per tal de buscar un horitzó de vida digna per als veïns de Tavernes”.