L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimarts, 12 de febrer del 2019

Tavernes millorarà el reciclatge amb la recollida selectiva dels residus domèstics


El govern de Compromís de Tavernes posarà en marxa una campanya específica per al foment de la recollida selectiva amb l’objectiu de millorar els nivells de reciclatge de la ciutat.

Els dies els veïns rebran bosses de ràfia per a separar el fem i fomentar la recollida selectiva, mentre restaurants, bars, residències socials, col·legis i instituts de la ciutat seran proveïts de bosses de reciclatge i contenidors de matèria orgànica. Altres accions a desenvolupar en la campanya es l'increment de la recollida de vidre i la col·locació de contenidors de matèria orgànica a usar per les comissions falleres durant la setmana de Sant Josep. Igualment aquells col·legis que disposen d’hort tindran al seu abast ferramentes per tal de facilitar el compostatge.

La campanya que inicia Tavernes està tutelada per la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural de la Generalitat Valenciana. El seu director general, Joan Piquer Huerga, ha visitat el consistori i ha participat en la reunió de treball on s’han acordat els fonaments de la campanya.

Joan Piquer ha donat les gràcies a l’Ajuntament de Tavernes i al seu equip de govern per la implicació i el desig manifestat a través de la reunió  de millorar el reciclatge del municipi. "Vull felicitar-los per la iniciativa d'engegar una campanya específica de foment de recollida selectiva dels diferents elements en els habitatges, i per donar suport als bars i restaurants del municipi amb vista a reciclar més vidre i la resta d'elements selectius en origen, tal como la Unió Europea ordena de reforçar”.

L'alcalde Jordi Joan alcalde de Tavernes, exposava la voluntat del govern municipal de Compromís de "ser un ajuntament capdavanter en tot allò relacionat amb polítiques de reciclatge i mediambientals. I, a més, seguint les directrius de la Unió Europea que va marcar l’obligació de reciclar". 


L'alcalde informava que dins d'aquesta línia d'actuació "encetarem dues campanyes de reciclatge i seguirem treballant amb el nou pla de neteja, amb introducció de noves eines més eficients i ecològiques, perquè no hem de parar i hem de continuar el treball amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana“. 

La recollida selectiva consisteix a separar de forma diferenciada els distints elements que formen els residus domèstics amb la finalitat de facilitar el posterior reciclatge. La recollida selectiva i el reciclatge posterior permeten estalviar recursos escassos de la terra i reduir la despesa de l'energia que és necessària per a la fabricació dels productes a partir de les matèries primeres.

L'aspecte bàsic de la recollida selectiva és la selecció que els ciutadans i els comerços fan dels productes recuperables i que, posteriorment, l'administració s'encarrega de gestionar.