L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimarts, 5 de febrer del 2019

PLENARI DE FEBRER 2019: Quan 143.697 euros no són 1 milió d'euros, o com el PP fica de nou la pota.



El regidor d’Hisenda, Perfecto Benavent, va prometre en el plenari de desembre fer un aclariment a l'acusació de la portaveu popular: Compromís havia gastat més d’un milió d’euros en despeses al nou local de la Policia Local. Aquell plenari el regidor d’Hisenda li va respondre que pensava que era molt menys, però com que no disposava de les dades allí mateix, li respondria en el plenari següent. I així ho va fer ahir.

Perfecto Benavent li indicava a la portaveu popular: “No sé d’on va traure més d’1 milió, perquè les dades d’Intervenció indiquen una despesa en inversions des de l’any 2014 fins el 2018 inclós de 143.697’37 euros, molt lluny del més d’un milió que vostè va dir”. I mostrava uns documents.

El regidor va explicar que quan es paga qualsevol despesa, el procés administratiu té 7 fases de control: proposta de despesa, retenció de crèdit, autorització, disposició, obligació, ordenament del pagament, pagament efectiu... i que eixe procediment és l'obligat “perquè un euro isca de l’ajuntament com a pagament d’una despesa”.




Va sumar 7 vegades una mateixa quantitat 

 Explicava el regidor de Compromís que, tot apuntava a que la quantitat superior al milió obtinguda per la portaveu del PP era el resultat de repetir i sumar 7 vegades la mateixa quantitat "perquè són 7 controls els que passa qualsevol despesa municipal per a pagar-se".

El regidor va mostrar al consistori i al públic assistent els documents de la despesa del local de la Policia Local i assenyalava cada fase, ben delimitada i amb un color diferent “però no són 7 despeses diferents, sinó una mateixa despesa repetida en els 7 passos del procés de pagament”.

I no va voler valorar l’actuació de la portaveu popular, ho deixava a la consciència dels ciutadans posar el qualificatiu que mereixen manifestacions fetes sense cap tipus de rigor, en un plenari que queda plasmat en acta per a la Història.


En resum, una vegada més la portaveu del PP i candidata a l’alcaldia va demostrar desconèixer els procediments de l’Ajuntament. Va sumar la mateixa despesa set vegades,  va obtindré més d’un milió i va acusar al govern de Compromís de fer una despesa falsa.

El regidor li demostrava que eren 143.697’37 euros en els cinc anys de funcionament del nou local i dipòsit municipal de vehicles de la Policia Local i no el més d’un milió que ella va dir. "El que no pot ser es vindre ací al plenari, soltar una xifra i ja vorem que passa. Deixe’m en les mans de la ciutadania la qualificació d’eixe tipus d’actuació” concloïa Benavent.


.
No és això senyora portaveu popular, ni és així.


I nosaltres afegim que quedar en evidència són les conseqüències de, primer, sempre mirar les coses en negatiu i voler trobar cinc peus al gat, i segon, de desconèixer el funcionament dels procediments administratius de l’Ajuntament.


I una cosa més i que, encara que anit no es va comentar, si que va quedar ben explicada en el seu moment: abans de traslladar-se la Policia Local al nou centre, l’Ajuntament pagava una quantitat mensual pel lloguer de dipòsit de vehicles ubicat al Massalari que, segons la nota que va enviar en aquell moment l’empresa concessionària de 2.737,15 €”.

Una quantitat semblant paga ara Tavernes al mes des del 2014 pel lloguer del nou establiment de la Policia Local però... quan abans pagava pel dipòsit de vehicles, ara ho paga pel nou local de la Policia Local, amb més de 800 interiors metres per a dependències, més de 200 metres de pati exterior i, a mes, disposa d’un espai annex cobert on hi ha el dipòsit de vehicles que retira la grua i s’usa també per a estacionament de vehicles policials.

O siga que, vosaltres mateixos, lectors i lectores, sobre els beneficis o no del canvi efectuat en els locals de la Policia Local. I amb la despesa que el PP destinava només a dipòsit!!!