L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

divendres, 15 de febrer del 2019

L'Ajuntament prepara el projecte d'acabament de la urbanització de la Sardina




L’àrea d’Urbanisme de l’Ajuntament, que presideix el regidor de Compromis, Josep Llacer, treballa en el projecte d'acabament de la urbanització Playa Naranjos, més coneguda popularment com "la Sardina".  El regidor i tècnics municipals han mantingut una reunió de treball amb l’empresa redactora del projecte, que ha informat dels primers treballs (fotografia superior).

El regidor Llacer considera que “en sis mesos es pot tindre acabat el projecte d'execució de les obres i així iniciar tots els procediments administratius per executar les obres. Compromís des què es va fer càrrec de l’alcaldia ha treballat braç a braç amb els veïns afectats i ha executat diverses millores que han sol·lucionat alguns dels problemes més greus que patien”


El regidor ha remarcat també que “el govern municipal treballa ara amb la seguretat jurídica que ens dóna haver tingut dos sentències favorables a l’Ajuntament, amb la qual cosa considerem que s’enceta el final d’un llarg procés".  Recordem que la urbanització va començar fa vora 30 anys i encara no està acabada per la infinitat de problemes i dificultats, entre ells processos judicials.

Tal com ací vam informar, l’Ajuntament havia guanyat un segon judici a la constructora URBAS SL, una sentència que facilita iniciar els tràmits per començar les obres d'acabament de la urbanització "La Sardina". De fet, al poc de temps de conèixer-se aquesta segona sentència, el govern  de Compromís va contractar la redacció del projecte  d’acabament i execució de les obres que falten en la urbanització a l’empresa vallera “Estudi d’Enginyeria Salvador Palomares”. 

Asfaltatge de carrers el 2014

La urbanització “Playa de los Naranjos” va estar sense cap actuació urbanística durant vora 25 anys, fins que l’any 2014 el govern de Jordi Joan va atendre les demandes més urgents dels veïns i, a més d’urbanitzar la zona de l’escoleta,  va asfaltar diversos carrers encara de terra i es van millorar enllumenats. Totes aquestes millores, s’hauran de tindre en compte en el nou projecte d’acabament d’urbanització.

La zona de l'escoleta abans i després la urbanització

Els treballs inicials de l’estudi contractat ha estat valorar el projecte existent, i comprovar del redactat inicial que s’estava executant en la dècada dels anys 1990, que hi ha actualment fet, i ajustar-ho tot a la realitat física actual de la urbanització.

L’empresa redactora haurà també revisarà tot el que hi ha executat per vore l’estat en que es troba (clavegueram, connexions elèctriques, aigua potable, llum, telefonia...)  i si tenen falta de reparacions.  I sobre tot, i és important per als veïns, haurà de calcular la quota urbanística que li correspon pagar a cadascun dels propietaris.