L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dissabte, 16 de febrer del 2019

La comissió del projecte de recuperació del traçat de l’antic trenet Carcaixent-Dénia com a via verda es reuneix a Tavernes


 
La Casa de la Cultura va reunir ahir pel matí una comissió de treball permanent del projecte de recuperació del traçat de l’antic trenet Carcaixent-Dénia mitjançant una via verda que unirà distintes comarques i pobles valencians.

L’Ajuntament de Tavernes va organitzar la reunió en la què han participat l’alcalde, Jordi Juan, i el regidor d’Urbanisme i Medi Ambient, Josep Llàcer, a més de tècnics del consistori valler.

El regidor d'Urbanisme, Josep Llàcer, ha presentat diferents propostes del tram valler de via verda, així com fer un seguiment general als avanços de l'ambiciós projecte entre comarques i posar en comú les futures accions dels municipis implicats.

L'objectiu de la via verda al pas de Tavernes seria, a banda de recuperar una part de la nostrav història, aconseguir un atractiu turístic i generar una via per a bicicletes i vianants que unesca Carcaixent i Alzira amb Tavernes, l'estació i la platja en una primera fase i Gandia - Oliva - Dénia en una segona. 




La comissió va ser presidida pel diputat de Medi Ambient, Josep Bort, el subdirector general de Mobilitat i Obres Públiques de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, Josep Llin, el president de la Mancomunitat de la Ribera Alta, Txema Peláez, el president de la Mancomunitat de la Safor, Tomás Ferrandis, i el regidor de Medi Ambient d’Alzira, Pep Carreres. També van assistir a la reunió de treball els alcaldes dels municipis implicats com Benifairó, Xeresa, la Barraca d’Aigües Vives, Guadassuar o Carcaixent.

La jornada de treball ha servit per a fer un seguiment general del projecte entre comarques i presentar i avaluar els avanços que s’han realitzat fins el moment, a més de posar en comú les futures accions dels municipis implicats.

La recuperació de la línia antigament ferroviària suposarà comptar amb un eix vertebrador al territori valencià mitjançant una via verda que esdevindrà una xarxa per a ciclistes i vianants, que a la vegada fomentarà l’activitat física, el respecte pel medi ambient i el turisme sostenible d’interior i de costa. 



Per al projecte ja s’ha realitzat un estudi de factibilitat, i comptarà amb una longitud de més de 52 quilòmetres de via cicloturística, senderista i per a persones amb mobilitat reduïda des d’Alzira fins al nord de la província d’Alacant. Actualment, el tram ja està habilitat des d’Alzira fins la zona del Portitxol a la Valldigna.

L’Ajuntament de Tavernes ha presentat diverses propostes per a continuar la via verda una vegada es concreten els trams de Simat i Benifairó per a ampliar la línia en direcció a Xeraco.