L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 14 de febrer del 2019

I de nou ens vénen amb metires. No pararan mai?


Disculpeu-nos lectors i lectores: ho vam dir i pensem complir-ho: cada vegada que el partit més corrupte de la democràcia espanyola diga mentires a la ciutadania vallera, les denunciarem i demostrarem que menteix. 

En el seu diari hem llegit que preparemr les butxaques perquè: hem de pagar la contribució o l'impost de circulació que tan brutalment han pujat des que Jordi Juan i Compromís van arribar a l'alcaldia de Tavernes. Sense aportar cap xifra ni quantitat que ho demostre. Només una imatge d'ínfima qualitat del calendari 2019 del contribuent, que és ni més ni menys com el repartit tota la vida.

I com que faena feta no porta destorb, i nosaltres ja la tenim feta i amb tots els números que calen, per quarta vegada li repetirem els quadres dels valors dels impostos i taxes des del 2012 fins el 2018, vigents també en el 2019, excepte l'IBI que abaixa un 3%, com a demostració que tornen a mentir. I si cal hi haurà una cinquena explicació. 

El primer quadre, el que obri la notícia, amb dades del Ministeri d'Hisenda, és l'impost de circulació. Cap pujada, les mateixes xifres, les mateixes quantitats tots els anys.


El segon quadre, el de davall, amb dades del Ministeri d'Hisenda, l'impost ICO. No ha variat des del 2012.

 


L’IBI abaixa enguany un 3% i afectara als habitatges, pisos, solars, terres urbanitzables, garatges, industries, comerços, infraestructures, etc. Una abaixada que s'uneixa a l'abaixada del 4% de l'any passat. Com que l'IBI s'aplica a molts conceptes, té una consideració global i la gràfica (color taronja) ho deixa clar: no hi ha pràcticament cap increment global de la pressió fiscal a la ciutadania, des del 2012 . I en el cas dels valors cadastrals estem per davall del valor del 2007, any del cadastrazo del PP.





El rebut fem es pot vore com no ha pujat del 2012.  Paguem el mateix.



Els guals no han tingut cap canvi des del 2012. 



La taxa s'actualitza per llei segons el cost del servei. I si ha pujat és per culpa del PP, que va aprovar que el veïnat valler pagara en el rebut de l'aigua el cost de 550.000 euros que va costar la interconnexió poble-platja: una pujada de 1'38 euros per rebut trimestral.

L'aigua potable fins el 2018 ha pujat ¡¡¡ 0'0292 euros/m3 (menys de 3 cèntims/m3) en 7 anys!!!  Vaja "brutal pujada" si representa a una família entre 3 i 4 euros a l'any. Amb eixes afirmacions, fan burla a la intel·ligència i bona fe dels veïns de Tavernes.

Ara una cosa esta clara: el PP va cobrar per anticipat el cànon de l’aigua potable fins el 2026 i cada any l'Ajuntament deixa de cobrar sobre els 200.000 euros, que haurien vingut molt bé per abaixar la taxa, pagar l'aigua més barata i reduir el preu del rebut.
 



Un rebut que si que s'ha reduït en la taxa de l'aparcament: Ara paguem

- Abonament mensual d'una part del dia: 20 euros al mes en horari de 7:30 hores a les 21:30, de dilluns a dissabte.

- L’abonament mensual de 24 hores del dia a 40 euros, però reduït a 33 euros al mes amb un abonament anual.

- Preu de l’aparcament per hores: 3 hores seguides d’aparcament val 1 euro, 24 hores seguides 3 euros. 

EN RESUM: això que ells diuen "les brutals pujades d'impostos i taxes" només es redueix a la insignificant pujada de menys de 3 cèntims/m3 en l'aigua potable.  Tot el demés no s’ha tocat. Que expliquen en quins plenaris des del 2012 s'han aprovat eixes "brutals pujades d'impostos".


El veïnat de Tavernes mereix més respecte que el que ells demostren informacions que només busquen intoxicar en fer-se sense xifres demostratives i rebuts,  com fem nosaltres.