L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dissabte, 23 de febrer del 2019

El govern de Compromís ratifica la decisió del plenari: el dia 18 de març serà festa local



El plenari de Tavernes, a proposta del govern de Compromís, va decidir en la sessió del juliol passat que, una de les dues festes locals de la ciutat per al 2019, seria el dia 18 de març,vespra de Sant Josep, i la segona Sant Vicent. 

La proposta de Compromís va ser recolzada i votada a favor només pel PP i EU, com veieu a la fotografia de dalt.  Tradicionalment, i des de fa dècades, el dia 18 de març sol aprovar-se com a festa local, a no ser que caiga en diumenge.



Enguany el dia 18 de març és dilluns, amb la qual cosa s’uneixen tres dies seguits de festa en ser el dia 17 diumenge, el dia 18 dilluns i el dimarts, dia 19 Sant Josep. Eixa circumstància ha fet que els grans supermercats de Tavernes hagen demanat permís per obrir el dilluns, dia 18, un permís que l’Ajuntament ha denegat.



Cal indicar que la mesura afecta als grans supermercats locals no al menut comerç local amb menys de 300 metres de superfície, que tenen  llibertat horària, és a dir poden marcar-se lliurement el seu horari per a eixe dia i obrir si ho consideren convenient.

La plaça Major en un passat lliurament de premis fallers



Tavernes ciutat fallera



El mateix alcalde, Jordi Joan, en el seu perfil de facebook remarca que Tavernes és una ciutat fallera, per això el govern de Compromís va proposar i es va aprovar, a excepció del PSOE, que el dia 18 seria festa local.



L’alcalde indica en facebook que com a conseqüència d’aquesta decisió de plenari “malgrat les queixes dels grans supermercats, nosaltres lluitarem per tal que la vespra de Sant Josep siga festiu,  defenent així tant els interessos dels treballadors i treballadores, com el dret de les falleres i fallers a gaudir de les falles”.



Jordi Joan ho informa també en el seu perfil quan recorda que si els vallers ham de fer alguna compra “no hi ha problema perquè el xicotet comerç, normalment regentat per gent del poble, té llibertat horària”.



L’Asociación de Supermercados de la Comunitat Valenciana (Asucova), on estan representades les més importants cadenes del sector, va demanar a l’Ajuntament que les tendes de “Mercadona” i la de “Mas y Mas” obriren el dia 18, cosa que se’ls ha denegat. Cal indicar que “Consum” no quedaria afectada perquè té menys de 300 metros i disposa també de llibertat horària.



El regidor Josep Llàcer ha manifestat als mitjans de comunicació que el dia 18 va ser declarat festiu pel plenari perquè els veïns puguen gaudir de les falles, per tant seria un contrasentit fer ara un canvi. També ha confirmat que el Mercat Municipal tancarà les portes eixos dies.




El Mercat estarà tancat, però poden obrir les tendes familiars 

Com hem explicat i repetim, poden obrir les denominades “tendes de proximitat”, és a dir, establiments de menys de 300 metres quadrats que tenen llibertat d'horari i poden perfectament proveir les faltes a les famílies valleres. En aquest apartat d’establiments estan les fruiteries, carnisseries, ultramarins, basars o establiments que no superen els metres indicats.



De tota manera, l’Ajuntament ha informat d’aquesta sol·licitud i de la decisió presa a la Generalitat, organisme que finalment pot canviar la resolució municipal, encara que si fos així el govern municipal de Compromís proposarà que obriguen el diumenge dia 17, i no el dilluns que és festa local.



Tal com publicava el diari LEVANTE-EMV, l’Asociación de Supermercados de la Comunitat Valenciana (Asucova), volia que l’obertura fora el dia 18 pel mati, i el seu director Pedro Reig descartava obrir en diumenge, dia 17, perquè  “no queremos abrir el domingo y el 19 de marzo no podemos hacerlo por ley, así que el 18 era el único día”, cita textual del diari.