L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 14 de gener del 2019

Una aposta ferma per la millora de l'agricultura i del terme municipal



El govern de Compromís ha fet una aposta ferma per l'agricultura i la millora del terme. i com a exemples d'actuacions tenim l’asfaltatge de camins rurals, que ha permés millorar la circulació pels camins del terme. Aquestes millores es van iniciar amb la nova instal·lació de senyals indicadors per als camins rurals i millores d'asfaltatge dels camins de Puça, del Pas d’Asensio, de la Moleta, el primer tram dels Marenys, el primer del Golfo i del Camí d’Herrera. Han estat 143.000 euros d'inversió.

Asfaltatge camí Pas d'Asensio

Asfaltatge del Camí Herrera
El govern de Compromís en la present legislatura ha fet efectiva la compra d'una màquina excavadora mixta, és a dir, està proveïda d'una pala ampla de càrrega i d'una pala articulada d’excavació. Amb aquesta màquina el consistori ha actuat en tasques de neteja, faenes agràries o condicionament de camins i barrancs d’una manera més àgil i eficient, a més d’estalviar costos perquè no ha llogat maquinària.

També cal indicar la compra d'una retroexcavadora mixta, més l'aparell que s'usa per a triturar canyes i malesa de rius i barrancs, amb la qual fa dos anys que l'Ajuntament, sense ser la seua competència, es dedica a tasques de neteja del Vaca, Vadell i barrancs del terme, a més d'altres faenes agrícoles. 


La inversió en les dues màquines ha estat de 97.000 euros.


Les dues màquines.

En la present legislatura el govern de Compromís ha aconseguit la donació per part de la Generalitat del baix de la Cambra Agrària. Les gestions es van iniciar el juliol del 2016 per l'alcalde, Jordi Joan, davant les conselleries implicades, Agricultura i Patrimoni de la Generalitat, i al final ha aconseguit la propietat de l’edifici, situat en la Plaça Major número 11. Aquest edifici, segons les condicions de propietat, s'ha d'usar per a usos agrícoles locals.




El govern de Compromís ha aconseguit la donació després que els agricultors de Tavernes exigiren als anteriors governs municipals que reclamaren la propietat del local, sense mai haver-ho aconseguit.