L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

diumenge, 20 de gener del 2019

Tots contents i desvanits de les millores en l'auditori de la Casa de la Cultura als 18 anys de la inauguració




La falla Portal de Valldigna, la pionera de les falles a Tavernes, va estrenar ahir les noves butaques de la Casa de la Cultura amb motiu de la presentació de la fallera major Gema Burgos Mancha (foto superior).

Els divendres durant assaigs, els comentaris ja eren d'aprovació per la comoditat i anit en la presentació es comentava les qualitats de les noves butaques: modernes,  còmodes i pensades per a una sala d’espectacles com és l'auditori de la Casa de la Cultura. Els fallers estaven contents i desvanits per unes butaques que han substituït les anteriors, de l’any 2001, més propis d'espais acadèmics i universitaris, i que resultaven incomodes en espectacles de durada.



Són 363 butaques en la platea, en nombre un poc major que les existents abans. També gràcies a la redistribució de l’espai la separació entre files és major i els espectadors podien col·locar millor les cames i passar per la fila sense massa molèsties a les persones ja assegudes.  Quan s’instal·len les de l’amfiteatre seran 540 butaques les que disposarà la Casa de la Cultura. 


Vista general de la platea buida

Els espectadors van comprovar que s’ha millorat el pis de la sala, substituint l’anterior de plàstic ja molt gastat i esvarós, per un nou de material modern i que no rellisca: és millora la seguretat de les persones, també afavorida per la instal·lació d’un sistema de llums leds per marcar el passadís central i els laterals.

El govern de Compromís ha dit en diverses ocasions que treballarà perquè Tavernes tinga la  Casa de la Cultura que es mereix, amb un auditori ben equipat, amb bones instal·lacions perquè els vallers es troben a gust en els esdeveniments culturals que s'hi celebren, on no podem oblidar que hem presenciat els millors espectacles de l’escena valenciana. 

El canvi ha ampliat l'espai entre files
18 anys sense grans millores 

La Casa de la Cultura es va inaugurar en el 2001 i ha estat la primera obra important en 18 anys, però no és l’única del govern de Compromís per millorar les instal·lacions.

Així, no fa massa es va canviar tot el cortinatge de l’escenari,  es va instal·lar una pantalla i el corresponent projector i es van efectuar millores en els sistemes de llum i so.  I ara s’ha construït una nova cabina, al mateix nivell que l’escenari, des d’on es maneja tot el sistema de llums, sons i projeccions audiovisuals que calen als actes que s’hi celebren.

Els llums leds marquen els passadissos central i laterals


La taula de mescles estava abans en la la platea, a l'entrada i entre el públic, i hi havia dificultats durant els espectacles per interactuar amb l’escenari  Ara es disposa d’una cabina gran espaiosa i des de l’interior es divisa tota la sala, cosa que permet l’operativitat total entre l’escenari i els tècnics de llum i so. 

Les mateixes places, la mateixa assistència 

Una satisfacció per les millores que no ha estat completa perquè el retard en l'arribada del material ha impedit instal·lar les butaques de l’amfiteatre. Provisionalment s’han col·locat les cadires usades per l’Ajuntament en les representacions teatrals i musicals en la plaça Major, o en els festivals “Sete Sois Sete Luas” o de cors, celebrats a la platja, això entre molts altres esdeveniments.

Una vista de la sala durant la presentació d'anit

Una minoria ha menyspreat en les xarxes les millores fetes, però anit poguérem comprovar  que és això, una minoria, i no era compartit pels fallers i menys després de vore el nou pati de butaques.

Alguns han volgut polititzar un retard en el transport, però hi ha les mateixes places, no ens perjudica en res les cadires que tots hem usat en molts actes” assenyalaven uns fallers.

 “Vam dir que les cadires no era cap problema, perquè no s'ha canviat el nombre d’espectadors previstos. Hi ha gent que ha volgut que se n’eixira de mare amb critiques negatives i injustes, quan la millora de l’Ajuntament beneficia tot Tavernes i serà durant anys” comentaven fallers de la comissió del Portal.