L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dijous, 24 de gener del 2019

Tavernes, un dels pobles on mes ha plogut el passat 2018



Tavernes és un dels municipis del País Valencià on més ha plogut al llarg del 2018 amb  un total mesurat de 1.267,0 litres per metre quadrat i només superat a la Valldigna per un altre municipi, Barx que ha arreplegat en la Drova un total de 1.387,5 litres per metre quadrat de Barx. A la Safor-Valldigna s'ha alçat com poble més plovedor Alfahuir, amb 1956'8 litres. Són dades que hem vist publicades a la pàgina web d’AVAMET i a qui cal donar el mèrit i agrair l’esforç que fan al llarg de l’any.

Altres dades de la Valldigna són les referides a Benifairó amb un total de 1.091 litres mentre a Simat no podem donar dades completes en faltar mesos. Tot això farà que l'any 2018 acabe com el més humit des del 2007, i el desé des del 1941. 

Les pluges sempre duen mal records als vallers (setembre 1989)


Com tothom recorda hem tingut episodis de forts pluges, sobre tot a l’octubre i a novembre, cosa que va suposar arreplegar 916 litres a la Drova (Barx), 795 litres a Benifairó i 1065 a Tavernes, cosa que representa un augment del 70% de les precipitacions respecte a la mitjana habitual per a aquesta estació de l'any. Les dades de Simat no estan contemplades?

Quan a la temperatura, enguany ens trobem que també ha estat bastant càlid, l'onzé més càlid des del 1941, amb una temperatura de 0,5 graus superior a la mitjana, que és de 15,3 graus. També serà el més fresc dels últims quatre anys, segons informa l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

El riu va desbordar pel Vergeret (16 novembre 2018)

Les pluges s'ha notat especialment en àmplies zones del litoral de les comarques de València i Castelló i també a l'interior de les de Castelló, amb precipitacions que durant el 2018 han estat un 50% superiors a la mitjana normal.

La tardor va ser també càlida, amb un registre de la temperatura de 0,3 graus més alt que la mitjana que és de 16,2 graus.  Un altre fenomen destacable va ser invasió d'aire àrtic que va provocar que els dies 28, 29 i 30 d'octubre foren els més freds de la tardor.

I si parlem també dels valors mínims en pluges, cal esmentar algunes localitats de la demarcació d'Alacant, on han quedat per davall de 100 litres a Novelda (el Vinalopó Mitjà) i Villena (l'Alt Vinalopó).

3 comentaris:

Unknown ha dit...

Sou un panfleto per enrollar castanyes, hi ha gent que vos penja les noticies sense llegir, EL PAIS VALENCIA NO EXISTIX IDIOTA

La Cotorra de la Vall ha dit...

De vegades cal conéixer les coses abans de parlar. La denominació País Valencià per al territori està arreplegada en el text del nostre Estatut, i és per tant vàlida.

L'Estatut d'Autonomia valencià DIU "...la tradició valenciana provinent de l’històric Regne de València es va trobar amb la concepció moderna del País Valencià i va donar origen a l’autonomia valenciana, com a integradora dels dos corrents d’opinió."

Vosté diga-li al nostre territori el nom que vulga, però li direm que de censors i inquisidors ja n'hem tingut prou en la nostra història.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Per favor, NO contesteu al Sr. Juan Gascón Peiró fent com ell ha fet: insultant.
Ja veieu que NO publicarem cap comentari. Gràcies