L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dissabte, 19 de gener del 2019

Tavernes tornarà a eixir al carrer el dilluns per defensar la nostra taronja



L’Ajuntament de Tavernes fa una crida a tota la ciutadania perquè se sumen a la concentració davant la Casa Consistorial el pròxim dilluns, 21 de gener, a les 20 hores de la nit per tal de mostrar el seu rebuig a les polítiques europees i estatals que perjudiquen els interessos de la citricultura valenciana. 

L’alcalde, Jordi Joan s'ha mostrat indignat pel “que està passant amb la taronja valenciana, és de jutjat de guàrdia. No entenem a què espera el govern central per a exigir a la Unió Europea l’aplicació de la clàusula de salvaguarda per protegir els nostres cítrics davant la competència deslleial dels de Sud-Àfrica".

L'alcalde ha recordat que la taronja, a més de ser un pilar fonamental de l’economia de Tavernes, forma part de la nostra història, de la nostra vida. "Tornem a eixir al carrer per defensar la nostra taronja i ho farem seguint les directrius de la Plataforma per la Dignitat del Llaurador formada per la major part dels ajuntaments de ciutats citrícoles del País i per diverses associacions d’agricultors com la Unió i ASAJA". 

Imatge de la concentració de desembre

La concentració demana la modificació de l’acord de l’Associació Econòmica signat per la Unió Europea i sis països de la Comunitat de Països d’Àfrica Meridional, entre ells Sud-Àfrica. Un tractat que contempla una reducció progressiva, fins a la desaparició, dels aranzels aplicables a les taronges importades en el període de la campanya de comercialització de la taronja valenciana, amb la qual cosa el perjudici per als nostres fruits són més que evidents.

Un altre objectiu és demanar un conjunt de mesures urgents que ajuden a dignificar el camp valència com la demanda de l’aplicació immediata de la clàusula de salvaguarda, exigir les màximes cauteles i controls als productes importats, la reciprocitat a les produccions de països tercers, el compliment de la Llei de la cadena alimentaria i les ajudes directes per als productors afectats.


La concentració té per damunt de tot un objectiu: defensar la nostra taronja. Una defensa que molts diputats europeus espanyols no van exercir en el Parlament Europeu a l'any 2016 a l'hora de firmar el tractat amb Sud-Africa, tot i els greus danys que podia ocasionar als nostres cítrics, com ara només dos anys després es veu ben clarament. 

Al cartell teniu els eurodiputats espanyols que per acció, votant a favor del tractat com el PP, o per omissió amb l'abstenció com els del PSOE, van trair els interessos valencians i espanyols.