L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 22 de gener del 2019

Tavernes, més que sol i platja: emocions! I sensacions culturals, musicals i gastronòmiques


Un any més Tavernes torna a estar present en la Fira Internacional de Turisme (FITUR) que es celebra a Madrid des de dimecres, dia  23 fins al 27 d'aquest mes de gener, i ho fa amb l'objectiu de donar a conèixer el seu patrimoni històric, cultural, gastronòmic i natural.
L'edició d'enguany ha registrat un nou rècord de participació internacionalitz i són molts els representants d'operadors turístics que en el complex d’IFEMA podran comprovar la posada en valor del trets que defineixen Tavernes i la Valldigna a través d'un recorregut per les mostres més significatives del nostre patrimoni.
Tavernes es presenta sota el lema “Més que sol i platja; emocions”, per presentar a Madrid la gran oferta turística que es pot gaudir durant tot l’any a la nostra ciutat, amb una mescla perfecta de platja, muntanya, música, gastronomia, cultura, història i tradició. 

Un ampli ventall per a despertar diferents emocions. Sense deixar de costat la coneguda oferta de sol i platja familiar de Tavernes, distingida amb dos banderes blaves i la distinció Qualitur, el govern de Compromís treballa des de fa temps per desestacionalitzar el turisme en la nostra localitat i atraure nous visitants. 
Així a l'oferta de "sol i platja" s'ha sumat els darrers anys una potent oferta cultural, paisatgística i patrimonial que fan de Tavernes una ciutat atractiva i dinàmica. En aquest context, són parades obligatòries la Torre de Guaita, el complex arqueològic de la cova del Bolomor, la Ruta dels Sentits (premi Senders Blaus), els Abrics de Mossen Ricard, la muntanya de Les Creus o els ullals, entre altres. 

D’altra banda, l’oferta cultural i d’oci és notable durant tots els mesos de l’any amb una forta aposta des de l’Ajuntament tant per les festes tradicionals, cas de les falles, com ser avui dia una ciutat referent de la música i els festivals. 
La nostra localitat està acollint per ara  fins a una desena de festivals musicals de diferents estils i per a tot tipus d’edat. A Tavernes s'ha pogut fins ara gaudir del Festivern, el Mediterránea Festival, l’Iboga Summer Festival, el "Sete Sóis Sete Luas", el Sona Baixet Fest(a), el Desllunat-Pop al carrer,... 
Tota una aposta que ha posat a Tavernes en el mapa i atrau a milers de visitants que descobreixen les meravelles de la localitat vallera a través de la música, cosa que fa guarden un fantàstic record que, de ben segur, és el que els fa tornar tots els anys. Les Falles i les Festes Majors, eixos fonamentals de la cultura i tradició vallera, són dos reclams més d’entitat per al turisme.
 
Per tant, a FITUR es concentraran tots els valors turístics de Tavernes per a promocionar i posar en valor el patrimoni de la ciutat. Cal dir que la nostra gastronomia estarà present el dijous, dia 24, quan  es realitzarà a l’estand un showcooking, sessió de cuina en directe, de "l’arròs amb mandonguilles i panses"  un plat tradicional de la ciutat.