L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 12 de gener del 2019

Tavernes ha rebut el doble de subvencions de la Diputació en la present legislatura


 Tavernes ha rebut en esta legislatura més de 3 milions d’euros de la Diputació de València per a realitzar inversions i millores en el municipi, amb la qual es dobla l’import de les subvencions respecte a la legislatura anterior.


La quantitat total és de 3.016.647 euros des del 2015 fins el 2018, no estan comptabilitzades les subvencions 2019, transformades en millores reals per a la ciutat. Una gran diferència respecte als 1.678.201 euros de la passada legislatura, amb un govern distint en la Diputació.

El canvi de govern i sobre tot de manera de gestionar en la Diputació ha facilitat i millorat les relacions institucionals amb tots els Ajuntaments, cosa que també ha afavorit Tavernes amb un increment de les subvencions rebudes. De tota manera, com ha recordat l'alcalde Jordi Joan en un recent article d'opinió, les subvencions que Tavernes rep "no han caigut del cel sinó que són el fruit de presentar els millors projectes a les entitats subvencionadores. La qualitat dels projectes ha sigut possible gràcies a la sensibilitat de l’equip de govern, que hem sabut buscar els fons i donar-los la màxima prioritat dins de la governança i administració municipal". 
 
 
De tot això es va parlar ahir, amb la presentació pública de les inversions realitzades per la Diputació de València en la Safor-Valldigna a càrrec de la seua vicepresidenta, Maria Josep Amigó. La institució ha realitzat en la comarca inversions per valor de 45.751.728 euros i a falta del 2019 ja ha augmentat en més de 15 milions les xifres de l’anterior legislatura.
 
El doble de subvenció en l'actual legislatura

Tavernes com hem dit, ha rebut subvencions superiors als 3 milions d’euros, dedicades pel govern de Compromís a infraestructures o millores en el municipi amb una inversió superior als 2 milions d’euros: adequació i millores de camins rurals i vials urbans, projectes del Pla Provincial d’Obres i Serveis (PPOS) com les obres en el Carrer Mitja Galta i encreuament amb la Barca, o les que s’executen en els carrers Calvari, Travessera de Sant Benet i Cantalot. 
 
La Diputació ha subvencionat les obres del carrer Calvari, Cantalot i Travessera de Sant Benet
Hi ha una subvenció de 57.000 euros per a millores en el minitrinquet i frontó municipal, a més de moltes ajudes dels convenis signats entre el consistori valler i la Diputació. Ací destaquen les inversions realitzades en educació i cultura mitjançant els programes La Dipu et Beca, els SARC, el Pla d’Estudis Educatius i el Xarxa Llibres, aquest darrer amb una suma que ascendeix als 240.983,93 euros.

Tot això sense oblidar els mes de 200.000 euros per a la posada en marxa del Carex de Bolomor, els anunciats d’ajuda per a recuperar l’Ullal Gran i de les Penyetes i la divulgació de la marca “València Turisme”, amb una inversió de 125.000 euros.

D’altra banda, la Diputació i l’Ajuntament han treballat colze a colze per a dur a terme els treballs d’exhumació i identificació dels cossos soterrats en la fossa 112 de Paterna, recuperant així la memòria històrica i la dignitat dels represaliats.
 
 
La segona fase del Carex ha rebut subvenció de la Diputació
Un altre eix central de les inversions realitzades a Tavernes són els plans d’ocupació, amb una inversió superior als 80.000 euros, que han servit per a contractar treballadors de totes les rames, crear programes d’inserció sociolaboral i fomentar la formació entre els veïns desocupats per a donar-los les eines necessàries per a que entren al mercat laboral. 
 
L’alcalde de Tavernes, Jordi Joan, va destacar que “la nova gestió en la Diputació ha multiplicat per dos les inversions al municipi i ha canviat la forma de treballar en implicar al màxim a tots els Ajuntaments amb els fons de cooperació municipal i donant-los més autonomia i més subvencions. El balanç de la relació amb la Diputació en la legislatura és tremendament positiu.”