L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dimarts, 29 de gener del 2019

Tavernes és ciutat pilot del projecte "Wakamola" de millora de la salut dins del projecte europeu "CrowdsHealth"



L’Ajuntament de Tavernes col·labora en la posada en marxa i la difusió de la iniciativa Wakamola, un servei "bot" o "programa informàtic" a la plataforma Telegram, que té com a objectiu conèixer millor els hàbits nutricionals i d’activitat física dels veïns mitjançant unes preguntes senzilles i totalment anònimes, que ajudaran a previndre millor problemes de salut com l’obesitat o el sobrepés.

La nostra ciutat, Tavernes, ha estat escollida com la ciutat pilot valencians per a començar amb la difusió del projecte Wakamola, que s’estendrà a altres poblacions en un futur. Cal indicar que el programa s'emmarca dins del projecte europeu CrowdHealth.

Així, l'Ajuntament valler i amb ell tota la ciutat participen en una iniciativa impulsada per investigadors de l'Institut ITACA de la Universitat Politècnica de València en el marc del projecte europeu CrowdHealth, on és pretén integrar grans volums de dades amb la fi de donar suport al desenvolupament de polítiques públiques de salut a Europa i aixi previndre malalties relacionades amb els hàbits nutricionals de les persones.




La UPV ha desenvolupat el bot Wakamola, que simula una conversació amb l'usuari i que permet relacionar alguns dels seus hàbits, com són la seua dieta i el nivell d'activitat física, amb factors socials, com són el seu entorn i el comportament de la seua xarxa familiar, laboral i d'amistats.

Els investigadors de la universitat han decidit utilitzar els canals del servei de missatgeria gratuïta Telegram, en lloc de Whatsapp, per a poder preservar l'anonimat de les dades dels usuaris. Així els veïns vallers poden participar voluntàriament en l'estudi d'aquest projecte de salut per a estudiar els factors de risc de l’obesitat i el sobrepés.

L'anàlisi de les dades arreplegades per Wakamola a Telegram seran un referent per a, posteriorment, poder proposar millores en els hàbits nutricionals i d'activitat física a nivell local, nacional i europeu.




En el desenvolupament de l'app Wakamola han participat la Universitat Politècnica de València, mitjançant el Grup BDSLab de l'Institut ITACA, l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria del Disseny, la Taipei Medical University, l'Hospital La Fe de València i la Facultat de Farmàcia de la Universitat de València.

Per a conèixer Wakamola i participar en aquest estudi pilot podeu buscar a Telegram @WakamolaTavernesBot o amb l’enllaç https://t.me/WakamolaTavernesBot. També podeu trobar més informació a la pàgina web www.wakamola.es.