L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimarts, 8 de gener del 2019

Quatre baixades dels valors cadastrals amb repercursió a la baixa en l'IBI



Des del 2014 fins enguany, el govern de Compromís ha aprovat quatre baixades dels valors cadastrals, amb la qual cosa s'ha corregit i s'ha disminuït en un 35% els valors aprovats en el "cadastrazo" del 2006 aprovat per anteriors governs. 

La recaptació de l'IBI per part de l'Ajuntament ha passat a ser de 6'5 milions, i no els 9'2 milions que hi havia planificats segons els valors aprovats en el "cadastrazo" del 2006.  I  ha repercutit també en el valor dels rebuts de l'IBI, que són menys del que hauríem pagat segons el que van planificar anteriors governs. L'any passat va haver una rebaixa del 4% i enguany, 2019, serà del 3%. I tot això vol dir: reducció de la pressió fiscal als vallers i valleres, als nivells del 2012.



Les baixades dels valors cadastrals, a més de les rebaixes en els rebuts de l'IBI, no oblidem que impliquen pagar menys  en la declaració de l’IRPF pels immobles que no siguen la residencia habitual, així com més rebaixes en tributs de caràcter autonòmic i estatal, i més facilitat a les famílies per a l'accés a beques i altres ajudes per als estudis dels fills.