L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 26 de gener del 2019

L'ONG Solidaritat amb el Tercer Món informa als vallers la seua activitat solidària


L'ONG vallera "Solidaritat amb el Tercer Món" va donar ahir a conéixer en el saló de plenaris de l'Ajuntament els objectius de l'entitat així com el conjunt de projectes als quals vénen donant el seu ajut des del 1997, any en que va ser fundada.

Des d'aquell any, tal com es va explicar en l'acte, l'ONG vallera ha prestat la seua ajuda en una sèrie de projectes, tant en Brasil, com en països d'Àfrica i ho ha fet principalment intentant suplir mancances en els àmbits educatiu i sanitari, en les zones molt desfavorides de Libèria, Sierra Leone o Zimbabwe en projectes moltes vegades a traves de l'Obra Social Sant Joan de Déu.
 

La informació donada va repassar actuacions com les ajudes a “Saint John of God Hospital” de Mabesseneh-Lunsar (Sierra Leone), la compra de medicines i un electrocardiògraf per l’Hospital St. Joseph de Liberia, l'ajuda per desenvolupar un escolar a Zimbabwe amb adquisició de mobiliari i material escolar per a St. Josephine Berhita a Victoria Falls, també es van enviar ajudes quan el passat terratrèmol de Filipines, així com les ajudes a l’Obra Social de Sant Joan de Déu, a l' alberg de València, com a més importants.


Cal indicar la bona resposta dels assistents a l'acte, entre ells molts representants d'altres entitats valleres, que es van mostrar a favor de participar i ajudar l'ONG en els projectes solidaris que du a cap, així com la manera que podia fer efectiva aquesta ajuda. 




L'ONG "Solidaritat amb el Tercer Món" és actualment la destinatària de l'ajuda solidària que contempla tots els anys l’Ajuntament de Tavernes en el pressupost. En juliol del 2017 Compromís va proposar que els fons municipals destinats a ajudes solidàries foren per a l’ONG de Tavernes “Solidaritat amb el Tercer Món”. La proposta va ser aprovada només amb els vots a favor del govern de Compromís, mentre la resta de partits votava en contra.

Mostra d'objecte confeccionats en els tallers d'ocupació de l'alberg Sant Joan de Déu


Fins eixe plenari el beneficiari era el "Fons Valencià per la Solidaritat" però el govern municipal de Compromís va defensar que la col·laboració solidària de l’Ajuntament es fera a través d'aquesta ONG per la seua proximitat amb el poble, en ser una ONG local i la implicació que té amb la societat vallera. L'ajuda es rep a traves del conveni de col·laboració mútua que es firma tots els anys.