L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 21 de gener del 2019

I torna-li... de nou amb mentires?


Li ho vam dir a la portaveu del PP i pensem complir-ho: cada vegada que diga mentires a la ciutadania, les denunciarem i demostrarem que ens menteix. I ahir en la premsa en va dir de nou i ben grosses: "brutales subidas de impuestos y tasas..."  va dir referint-se a la gestió del govern municipal. Això sí: com sempre, sense aportar cap xifra ni quantitat que ho demostre.

I com que faena feta no porta destorb, i nosaltres ja la tenim feta i amb tots els números que calen, per tercera vegada li repetirem els quadres dels valors dels impostos i taxes des del 2012 com a demostració que vosté ens torna a mentir. I si cal, hi haurà una quarta, cinquena...

El primer quadre, el que obri la notícia, amb dades del Ministeri d'Hisenda, és l'impost de circulació. Cap pujada, les mateixes xifres, les mateixes quantitats tots els anys. 

El segon quadre, el de davall, amb dades del Ministeri d'Hisenda, l'impost ICO. No ha variat des del 2012.



L’impost IBI no té un concepte únic i afecta a habitatges, pisos, solars, terres urbanitzables, garatges, industries, comerços, infraestructures, etc. L'ingrés té una consideració global i l'Ajuntament actualment percep el mateix que el 2012. La gràfica (color taronja) ho deixa clar: no hi ha pràcticament cap increment global de la pressió fiscal a la ciutadania, més encara el 2018 es va baixar el 4% i aquest 2019 s'abaixarà un 3%. En el cas dels valors cadastrals es veu que estem ara a menys valor que el 2007.

Fins ara, en els impostos, no es veu per cap lloc las "brutales subidas de impuestos y tasas".





I seguim amb les taxes municipals. El rebut del fem es pot vore com no ha pujat del 2012.  Paguem el mateix.



I passem ara als guals. Comprovem que també sense canvis des del 2012. 



Passem als rebuts d’aigua. No hem considerat l'EPSAR ni el canon de sanejament perquè és de la Generalitat. La taxa ha actualizat el cost del servei. El marca l'empresa i tot per l'ocurrència del PP, que abans de governar Compromís va aprovar que el veïnat pagara en els rebuts els 550.000 euros de la interconnexió poble-platja: això és una pujada de 1'38 euros per rebut trimestral.

Compromís si que ha pujat l'aigua potable: ¡¡¡ 0'0292 euros/m3 (menys de 3 cèntims/m3) en 7 anys!!!  Dir que això és "una brutal subida de tasas", quan en una familia normal són entre 3 i 4 euros a l'any, és una burla a la intel·ligència i bona fe dels veïns de Tavernes.

De totes maneres, cal recordar que el PP va cobrar per anticipat el cànon de l’aigua potable fins el 2026.L'Ajuntament està deixant de cobrar 200.000 euros a l'any, que haurien vingut molt bé per abaixar la taxa i pagar l'aigua més barata.
 



I passem a la taxa de l'aparcament. Ací hi ha hagut una reducció de preus (això no ho diu mai) i ara l'usuari paga:

- Abonament mensual d'una part del dia: 20 euros al mes en horari de 7:30 hores a les 21:30, de dilluns a dissabte.

- L’abonament mensual de 24 hores del dia a 40 euros, però reduït a 33 euros al mes amb un abonament anual.

- Preu de l’aparcament per hores: 3 hores seguides d’aparcament val 1 euro, 24 hores seguides 3 euros. 


EN RESUM: això que ella diu "las brutales subidas de impuestos y tasas", des del 2012 només és una insignificant pujada de menys de 3 centims/m3 en l'aigua potable, front a una abaixada de la taxa d'aparcament (que això no ho diu mai). Tot el demés no s’ha tocat. ¿On estan eixes "brutales subidas"?

Li demanem més respecte al veïnat i que les afirmacions que fa tan a la lleugera les acompanye amb xifres demostratives i rebuts,  com fem nosaltres.