L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 6 de gener del 2019

Els xiquets viuen una nit màgica amb l'arribada dels Reis d'Orient



Els reis d’Orient varen arribar ahir a Tavernes, a la plaça del poliesportiu municipal,  en un luxós cotxe d’època blanc on foren rebuts per representats de l’Ajuntament i les falles per formar tot seguit la cavalcada que els duria a la Plaça Major.

Un any  l’alegria i el bon ambient ha estat la nota dominant pels carrers de Tavernes, junt a la d’alegria i el somriure de satisfacció de centenars de xiquets i xiquetes.
 


La cavalcada

Un any més, i com ja és tradició i hem dit , la cavalcada reial s’ha format davant de la plaça del poliesportiu.  El seguici reial l’obria la banda de música de la SIUM que ha recorregut els carrers de Tavernes interpretant conegudes nadales populars. Després ha seguit el grup scout Ombria que portava les banderes reials i tot seguit personatges i grups locals que han donat una nota de llum i color: el grup de patinatge i dels grup de balls Al-digna i l’Escola de Dansa Xaro Arlandis que han dut la dansa i alegria als nostres carrers. a més a mes, també hi hem vist English 4 Academy, hem gaudit del ritme de Valltu-kà junt a personatges dels  emoticons i altres disfressat, a més del grup que representava “Alícia al país de les meravelles” amb tots els personatges del popular conte de Lewis Carroll.

Tot amb l'objectiu que els xiquets i xiquetes tingueren en el dia de l’any que els dediquem una bonica cavalcada desfilaren també sis carrosses amb distinta temàtica entre les quals estaven les tres on han fet els reis Melcior, Gaspar i Baltasar.

  
A la Plaça Major

La Plaça Major s’ha anat omplint a poc a poc, mentre anava arribant la cavalcada. Tots els components han anat pujant a l’entaulat  per saludar els presents, i al final l’arribada dels reis que han estat  rebuts per l'alcalde de Tavernes, Jordi Joan, i demés autoritats de la localitat.

Després d’uns números musicals protagonitzat pel grup d’”Alícia al país de les meravelles” i on el  motiu principal era aconseguir la clau màgica que obri els panys per dur-la als reis que eren al balcó de l’Ajuntament.

L’alcalde Jordi Joan ha dirigit unes paraules als vallers desitjant-los un Bon Any i després ha ofert la clau a Ses Majestats, presents també en el balcó. Ha recordat la il·lusió de tots els menuts i ha confirmat als reis que tots s’havien portat molt bé al llarg de l’any amb la qual cosa mereixien els regals.

El rei Baltasar ha estat l’encarregat de dirigir unes paraules a la ciutat, i ha recordat el viatge llarg fins a Tavernes, i entre tot ha recordat als xiquets que cal deixar de banda tants i tants aparells moderns que els atrauen amb les seues pantalles, demanant que no han d’abusar-ne i han de dedicar més temps a jugar al carrer, a llegir llibres, i per això demanava als xiquets que en demanaren.


 Els Reis, posteriorment, i sobre l’entaulat muntat a la plaça han rebut la salutació i les comandes de molts  xiquets i xiquetes que hi pujaven per parlar amb Ses Majestats i han vist com els reis els regalaven una taronja  del nostre terme municipal, una taronja reivindicativa contra l’entrada de taronges de Sud-Àfrica.

Us oferirem demà un complet reportatge fotogràfic sobre la cavalcada dels Reis