L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 16 de gener del 2019

El projecte d'electrificació del Golfo: + empreses + ocupació + progrés per a Tavernes



El govern de Compromís ha estat tres anys de gestions. Gestions i més gestions amb Iberdrola i la Conselleria d'Indústria de la Generalitat fins aconseguir tots els permisos i totes les autoritzacions, fa ara un mes, per poder iniciar el projecte d’execució d’aquesta línia. Així es podrà, per un costat donar electricitat al Polígon el Golfo, amb la qual cosa es podran rebre les obres, instal·lar noves empreses i crear nous llocs de treballs, i per un altre permetrà avançar en l’electrificació dels sectors urbanístics de la platja, entre ells el sector 6 que va endavant.

L'èxit aconseguit pel govern de Compromís arriba després d'anys i anys de deixadesa dels anteriors governs, perquè el sector industrial es va iniciar en el 2003, i legalment encara no està acabat ni recepcionat per l’Ajuntament, perquè els falta el subministrament elèctric. 


Els anteriors governs no donaran mai cap solució, més bé el contrari, va ser el govern de Rajoy qui va eliminar el projecte de subestació elèctrica del Golfo que estava aprovat dins del Pla Elèctric Nacional 2010-2015, al mateix moment com ja es massa sabut que va eliminar el projecte del riu Vaca. Tot això sempre amb el silenci còmplice dels anteriors governs municipals de Tavernes, que callaren quan el govern de Rajoy eliminava la subestació del Golfo del Pla Elèctric Nacional 2010-2015, i tampoc digueren res quan no es va incloure en el pla del 2015-2020.

El govern de Compromís ha estat des del primer moment conscients que la situació del Golfo, sense poder acollir cap indústria, ni la de la platja, amb falta d'electricitat, no podia seguir. L’alcalde, Jordi Joan, es va reunir a Madrid amb el Ministeri d’Indústria i en València amb responsables de la Generalitat, els dos governats pel PP. Tant Madrid com València no feren cas, no van moure un dit per la subestació del Golfo.
 
 
 
Fa tres anys que el govern de Compromís va iniciar les gestions amb la nova Generalitat i Iberdrola. Ara es pot dir que tot està aprovat i aprovada l'execució. El polígon el Golfo podrà albergar noves indústries, es podrà donar treball a Tavernes en un parell d'anys i es podrà fer veritat la dita que amb més empreses, hi ha més ocupació i hi ha més progrés.