L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

dimarts, 8 de gener del 2019

El circuit ciclista europeu "Eurovelo" passarà per Tavernes



Tavernes serà una de les localitats que recorrerà l'anomenat “Corredor Mediterrani de la bicicleta”, presentat fa uns dies per la conselleria d'Obres Públiques i que transcorrerà per 35 municipis a les comarques de València. Seran en total, 130 quilòmetres travessant la xarxa viària, camins, vies pecuàries i infraestructures ciclistes, des de Sagunt a Vilallonga, dins de l'itinerari cicloturístic europeu “Eurovelo”.

L'àrea de l'itinerari d'Eurovelo a la demarcació de València ofereix més de 23.000 places hoteleres i porta a llocs tan emblemàtics com el castell de Sagunt, la Marjal dels Moros i la Marjal de la Safor, el monestir del Puig, els centres històrics de ciutats com València i Gandia, l'Estany de Cullera, el Parc Natural de l'Albufera, el jaciment de Bolomor,  el Circ de la Safor o el paisatge protegit del Serpis.

Tavernes queda compresa en l'etapa cinquena, que uneix València amb Gandia per Sedaví, Alfafar, Massanassa, Catarroja, Albal, Beniparell, Silla, Sollana, Sueca, Cullera, Tavernes de la Valldigna, Xeraco i Xeresa.  




Una xarxa ciclista d'àmbit europeu que tindrà més de 70.000 km de recorregut 

L’itinerari recorrerà al País Valencià  més de 500 quilòmetres i travessarà 78 municipis, alguns declarats Conjunt Històric Artístic i quatre parcs naturals. A més, es preveu que donarà servei a 2,4 milions d'habitants, sense comptar turistes i visitants.

La Generalitat preveu que la primera fase d'aquest projecte estarà operativa en 2020, amb una inversió de 4,7 milions d'euros. En una segona fase, fins a 2030, es realitzarien obres  per a millorar la qualitat de l'itinerari amb una inversió de 6,2 milions d'euros.

Eurovelo és un projecte gestionat per la Federació Europea de Ciclistes amb l'objectiu de conformar una xarxa ciclista transnacional d'àmbit europeu. Actualment, ja compta amb més de 45.000 quilòmetres operatius en tota Europa i una vegada completat íntegrament superarà els 70.000 quilòmetres de recorregut.