L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 9 de gener del 2019

Compromís ha invertit 350.000 en la recuperació del patrimoni històric de Tavernes



El govern de Compromís ha apostat i fort per la recuperació del nostre patrimoni històric, tant oblidat en anteriors govern, i ha fet una lloable tasca de posada en valor dels conjunt monumentals i llocs del patrimoni cultural i artístic de Tavernes, com hem dit molt injustament oblidats. Fins ara.

La inversió realitzada en millora del patrimoni històric es de 350.000 euros, on cal destacar i com a joia de Tavernes i dels valencians el jaciment de Bolomor, un dels més importants a nivell mundial quan estudi i datació de l'ús del foc per l'home, i que veu com fase a fase podrà gaudir d'un Carex, Centre d'Arqueologia Experimental (Carex) que permetrà explicar als visitants tot el món de Bolomor alhora que participaran en diversos tallers didàctics. 



Una altra realitat duta a cap per Compromís és la protecció amb una tanca dels abrics de Mossèn Ricard, ubicats en la Muntanya de les Creus, i que són Bé d'Interés Cultural des de l’any 2011 i inclosos en l’Inventari General del Patrimoni Cultural Valencià dins de la relació de coves, abrics i llocs d’art rupestre.


No podem oblidar la Ruta dels Sentits que permet gaudir de diferents ambients naturals, forestal, de marjal, agrícola i marí, en un espai reduït com és el terme de Tavernes. Són sensacions diverses que es poden sentir en traslladar-nos d'un ambient a un altre de manera pausada, gaudint de tot l'entorn però guiats sempre per panells i plaques informatives totes elles adaptades.


I també la recuperació de l'entorn de la Torre de Guaita, que ha gaudit d'una posada en valor amb uns treballs de condicionament de l’entorn, amb la pavimentació dels voltants i adequació de les vies d’accés. Així mateix, es narra la història de la torre a través d’unes planxes de ferro, que inclouen paratges de Tavernes com la mateixa torre o la muntanya de les creus.