L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 13 de gener del 2019

Anit en els actes dedicats a Sant Antoni es va cremar el pi i va haver una demostració de cavalls



Tavernes va celebrar anit la crema del pi que dedica a festejar a Sant Antoni del porquet, un acte que ha tingut lloc al Passeig del País Valencià en una nit bastant freda, i que no ha estat tan nombrós com altres anys potser per eixa circumstància. La crema del pi ha comptat amb una nodrida presència de representants municipals.



El mossén titular de Sant Pere Apòstol José Vicente Sellens ha estat l'encarregat d'efectuar la pregària a Sant Antoni i beneir la foguera, demanant-li al sant que el foc purificar s'emportara tot allò que hi ha de dolent en el Món i canviara la mentalitat de l'home cara als seus germans que pateixen.



La crema del pi ha començament amb la disparada d'un casell de focs d'artifici i després l'encesa del monument, cosa que ha fet la regidora de Festes, Encar Mifsud, acompanyada de dos membres de la comissió de la festa del sant. Després d'alguns moments, el fot ha calat en la pita i ha encés sense problemes.




L'acte ha estat amenitzada per una xaranga de músics locals, i cal destacar el treball com tots els anys fan de Protecció Civil de pilotar el foc que cremava el pi.


Exhibició de cavalls 
Pel matí, i en l'explanada on es munta l'envelat del Festivern al costat del CEIP Alfànde, l'Associació d'Amics dels Cavall va celebrar un acte d'exhibició que va ser seguit per nombrós públic amb gran atenció.




Actes per avui diumenge 13 de gener 
 
11.00h. Concentració a la Plaça Major.
12.30h. Cercavila amb dansada a càrrec del Grup de Balls Populars la Vall de Tavernes.
13.00h. Benedicció dels animals i desfilada de cavalleries i carros davant del poliesportiu. Repartiment del pa beneït