L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 28 de gener del 2019

Així ha canviat Tavernes des del 1956



Tavernes de la Valldigna, la nostra ciutat, ha canviat al llarg dels temps. No en sabem massa quin aspecte tindria el casc urbà vist a "ull d'ocell" abans del 1956, quan la fotografia aèria era majorment per a ús militar, i gràcies a un treball de l'aviació americana d'eixe any tenim la primera imatge aèria del nostre poble. No hi havia el Club de Tennis, ni la zona esportiva, ni polígon del Pla, ni urbanització dels Sequers o el Vergeret.





Segueixen després altres fotos aèries, que hem retallat més o menys a la grandària de la del 1956, perquè comproveu com ha anat evolucionant el casc urbà en aquests més de 60 anys. 

Podeu observar-hi com ha crescut Tavernes cap a la mar, sobre tot a partir de la zona on estava el Prado fins l'actual Marjaletes.

També s'hi veu l'evolució de les noves urbanitzacions: Els Sequers i el Vergeret, que el 2004 entrava en fase de construcció, així com els canvis produïts en la zona esportiva municipal, al sud del casc urbà.

A la fotografia del 2004 s'hi observa com el Passeig del País Valencià té encara tota la massa arbòria que li donava un cert encant i sobre tot ombra. En la foto del 2010 ha desaparegut per complet, gràcies a les obres d'un aparcament que ningú no volia, només el PP. El passeig destrossat més de 2 milions gastats.


Una altra cosa, entre moltes, en la qual es podeu fixar és l'estat de la Muntanya de les Creus. D'estar completament pelada i sense vegetació en la seua falda (1956), al costat del mur i ja en el límit del casc urbà, ha passat a gaudir d'una bona massa arbòria, sobre tot gràcies a les repoblacions que s'iniciaren fa dècades a iniciativa de l'Ajuntament i on han participat col·legis, associacions juvenils, Centre... i tant i tants vallers i valleres.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Si no recuerdo mal, en el Ayuntamiento, antes de su rehabilitacion, hacia finales de los 70, en el primer piso,habia una gran foto del termino municipal, realizada con ocasion de los “25 anos de paz”.