L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dissabte, 22 de desembre del 2018

Un Festivern amb la màxima seguretat, el més segur fins ara


La Junta Local de Seguretat s’ha reunit a l’Ajuntament amb la finalitat de  coordinar els mitjans de vetlaran per la seguretat del Festivern. El festival reunirà al voltant de 15.000 persones a Tavernes, i encara que tots els assistents a la reunió han coincidit que es tracta, pels precedents dels anys anteriors, d’un públic tranquil, s’ha decidit prevenir i reforçar la seguretat de l’esdeveniment amb un reforç d’agents de Policia Local, Policia Nacional, Guàrdia Civil, Policia de Tràfic i Seprona.

La Junta Local de Seguretat s’ha reunit encapçalada per l’alcalde, Jordi Joan, i el Subdelegat de Govern, José Roberto González Cachorro, s’ha reunit a l’Ajuntament amb l’assistència també dels regidors Josep Llàcer, Noèlia Alberola i Bea Ferreres, així com representants dels cossos de la Policia Local, de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil.

Altres de les decisions preses en el control ha estat l’ús de polseres d’un color concret per als menors que acudeixen al Festivern per tal d’evitar el consum de begudes alcohòliques. També s’instal·larà un servei sanitari, amb metges professionals i d’ambulància durant tot el festival, s’habilitarà un punt violeta institucional dotat de personal professional degudament acreditat per previndre i lluitar contra la violència de gènere i es revisaran totes les barreres físiques.

Altres punts tractats

L’ordre del dia contemplava també l’informe sobre la situació de la vigilància de les zones rurals, que es considera estan enguany més controlades. D fet, les autoritats competents han ressaltat que els delictes rurals han baixat un 40% al llarg de l’any 2018.

Quan a la violència de gènere, les altes registrades al programa Biogen continuen essent de 42 casos, les mateixes que ja hi havia el mes d’abril passat, data de la darrera Junta Local de Seguretat. Per tant, des d’aquell mes no han augmentat els casos de violència de gènere a Tavernes.

Un dels acords presos va ser afavorir la mobilitat administrativa de les funcionàries públiques de Tavernes i la promoció, per part de l’Ajuntament, de l’aplicació de xarxes social “Alertcops”, una eina relacionada amb la lluita contra la violència de gènere. També es va informar de l’ajuda de 19.904 euros rebuda dins del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere.