L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

divendres, 14 de desembre del 2018

Tavernes rep 19.904 euros del Pacte d’Estat de Violència de Gènere. És la població menor de 20.000 habitants que més ajuda percep


Que Tavernes és una de les ciutats valencianes més implicades en la lluita contra la violència de gènere i les polítiques d'igualtat és indubtable i una cosa massa sabuda. I que es plasmen en multitud d'actuacions, com la de la fotografia del passat Dia Internacional contra la Violència Masclista". Eixa implicació ha estat reconeguda per la Diputació al declarar Tavernes com a "Municipi protegit contra la violència de gènere", a més de ser uns dels Ajuntaments constituent de la Xarxa de Municipis contra la Violència de Gènere de la mateixa Diputació de València.

Ara el reconeixement li arriba del mateix Estat espanyol amb la concessió d'una ajuda de vora 20.000 euros, la ciutat de menys de 20.000 habitants que més diners rep, per a destinar-la a projectes i programes que tenen com a finalitat desenvolupar les mesures del Pacte d’Estat en Matèria de Violència de Gènere.
Noèlia Alberola, regidora d’Igualtat, ha assenyalat que “Tavernes, una vegada més, veu reconeguda la seua posició en l’avantguarda de la lluita contra la violència de gènere. Les regidories d’Igualtat i Seguretat Ciutadana pensem que, dotant de més recursos la nostra tasca en matèria de prevenció, serà més efectiva. Poder aplegar a formar més personal d’intervenció és una gran eina que beneficiarà tota la població. A més, hem de celebrar que, per fi, hi ha un compromís estatal real i que la funció dels municipis és essencial”.

Les eines que podrà l'Ajuntament desenvolupar amb aquesta ajuda seran campanyes de sensibilització i prevenció de qualsevol forma de violència contra les dones, l’elaboració de materials per tal d’oferir informació en matèria de violència contra la dona, promoure les unitats de suport en l’àmbit local, meses de coordinació local i instruments de cooperació i coordinació, reforçar els serveis municipals d’atenció i informació a víctimes de violència contra la dona, actuacions encaminades a la formació especialitzada continuada de professionals de l’àmbit local en matèria d’igualtat entre dones i homes i en les formes de violència contra la dona i, així com el reforç dels cos de Policia Local.

La Llei 6/2018, de 3 de juliol, Pressupostos Generals de l’Estat per a l’any 2018, recull una partida de 20 milions d’euros destinada a les competències reservades als ajuntaments dins del Pacte d’Estat de Violència de Gènere. D’aquest fons, el Ministeri de la Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat ha resolt adjudicar 19.904,61 euros a l’Ajuntament de Tavernes. És la major quantia rebuda per un ajuntament menor de 20.000 habitants a tot el País Valencià.