L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 18 de desembre del 2018

Tavernes ha defensat avui la citricultura valenciana amb una concentració a la porta de l’ajuntament


Centenars d’agricultors i ciutadans del municipi s’han congregat aquesta vesprada a les portes de l'Ajuntament de Tavernes per a defensar les nostres taronges i reclamar la supressió del tractat comercial europeu amb Sud-àfrica. L’Ajuntament de Tavernes s'ha adherit a la Plataforma per la Dignitat del Llaurador, constituïda per nombrosos pobles i entitats valencians, la qual havia convocat les organitzacions a les 7 de la vesprada. 

L'alcalde de Tavernes, Jordi Joan, acompanyat per regidors de Compromís, PSOE i EU (foto superior) ha llegit el manifest unitari de la Plataforma per la Dignitat del Llaurador davant els nombrosos veïns, majorment llauradors, i representants de les entitats agrícoles i ciutadans que s'hi havien apropat a la plaça Major. 




El manifest constava dels següents punts:

Primer. La modificació de l’acord de l’Associació Econòmica firmat per la Unió Europea i sis països de la Comunitat de Països d’Àfrica Meridional, entre ells Sud-àfrica, que contempla una reducció progressiva, fins a la desaparició, dels aranzels aplicables a les taronges importades en un període (del 16 d’octubre al 30 de novembre) en el qual els nostres camps estan en plena campanya de comercialització, i en el seu defecte, que s’aplique la clàusula de salvaguarda, motivada per la caiguda generalitzada dels preus de les nostres taronges, que preveu el tractat comercial europeu per tal de protegir el futur del nostre camp. 




Segon. Reforçar les mesures de defensa fitosanitària dels cítrics europeus, per a augmentar la seguretat de les plantacions citrícoles comunitàries. Exigir les màximes cauteles i controls als productes importats des de països amb plagues de quarantena, siga quin siga el lloc d’entrada a la Unió Europea, i minimitzar amb açò el risc de contagi de plagues i/o malalties. Establir a les produccions de països tercers una reciprocitat, quant a requisits de tot tipus, exigits a les produccions comunitàries, per a garantir la seguretat alimentaria dels consumidors, reciprocitat en les exigències als nostres llauradors i obligació de la implantació del tractament en fred dels cítrics procedents de països amb plagues de quarantena. 



Tercer. La defensa de les normes establides en la Llei 12/2013, de 2 d'agost, de mesures per a millorar el funcionament de la cadena alimentaria, garantint els drets dels productors agraris davant de la distribució.

Quart. Atés que des de la Plataforma per la Dignitat del Llaurador estem reivindicant estos assumptes de vital importància per al nostre sector durant els últims dos anys sense que s'haja pres cap mesura per a solucionar cap d'ells, sol·licitem als governants responsables que abandonen els seus càrrecs perquè siguen ocupats per altres capaços d'afrontar estos greus problemes que estan matant la nostra citricultura.



Els llums nadalencs han tenyit de taronja la façana de l’Ajuntament com a senyal de suport en esta lluita que uneix a tota la població de Tavernes i, en especial, als llauradors que viuen dia a dia gràcies a la citricultura vallera. 

I mentre ha durat l'acte, en senyal de disconformitat amb l'actuació d'Europa, la bandera europea ha estat hissada a mitjan pal. Cal recordar que vuit diputats del PP i un de la UPyD votaren a favor, i altres nou del PSOE s'abstingueren. Cristóbal Aguado, d'AVA, va dir que l'actitud d'aquests europarlamentaris espanyol era un “insult” i “una punyalada”.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Que poca vergonya les taronges tiraes de preu i tot ple de taronges de Sudrafrica. Es faran en la taronge i poc a poc abandonaren tots les terras.
En Francia no eu permitirien.