L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dijous, 20 de desembre del 2018

PLENARI DESEMBRE 2018: Totes les entitats locals no són igual per al PP




El plenari del passat dilluns tenia en l'ordre del dia 4 punts, a l’apartat d'Hisenda, que venien a dir el mateix: bonificar la quota de l’IBI de entitats locals en tres casos i un quart on la bonificació era per construccions i obres. El primer cas, l’IBI, afectava el Centre Excursionista, el Club de Columbicultura la Valldignense i la Societat Instructiva Musical, mentre la Fundació Integra Valldigna sol·licitava la bonificació per a construccions i obres.

Tots quatre amb semblants característiques, amb expedients pràcticament idèntics i basats en la legalitat i les normes regulades en l’ordenança fiscal local:  tindran bonificació del 95% de les quotes els immobles “on es desenvolupen activitats econòmiques declarades d'especial interès per concórrer-hi circumstàncies socials, culturals, històric artístiques o de foment de l'ocupació”.

La sorpresa va ser quan en la votació  Compromís, PSOE i EU votaven a favor en tots els quatre casos, com es veu en la fotografia superior. El PP va fer distincions i només aprovava les bonificacions a la Societat Musical i la Fundació Integra Valldigna. Es veu que per al PP les activitats del Centre Excursionista i les de la societat de columbicultura no mereixen el qualificatiu de tradicionals, caràcter social o cultural, històric o artístiques.

¿Per què no va donar el vot positiu a favor del Centre Excursionista i de la societat de columbicultura? Ni ho sabem, ni tampoc van explicar el perquè de la distinta vara de mesurar quan les situacions i expedients eren idèntics.