L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dilluns, 24 de desembre del 2018

PLENARI DESEMBRE 2018: No hi ha pujades de taxes, hi ha només ganes d'enganyar del PP


Una vegada més, i en van... Són moltes vegades, massa,  d'afirmar fets que després no es demostren ni tenen cap plasmació en la realitat. L'última va ser en el passat plenari, quan en el debat de pressupostos del 2019, que nomes aprovava Compromís (foto superior), el PP llançava de nou el seu mandra recurrent: Compromís ha pujat impostos i les taxes.

Això sí, sense mes: ni dir quines, sense donar cap xifra, sense aportar cap argument, cap document i sense dir mai quan i quin plenari s'havien aprovat les pujades.

L'alcalde Jordi Joan va recordar que eixes pujades s'aproven en plenari i per tant els va demanar que digueren en quins plenaris s'havia produït l'aprovació de la pujada. La demanda de l'alcalde, una vegada més, es quedava sense resposta. El silenci absolut com a resposta.




Una vegada més acusaven sense arguments ni xifres, volen fer creure als veïns i veïnes coses que no són reals. I no enganyen a ningú, com va dir l'alcalde.

Publiquem de nou els quadres resum de taxes que afecten tots els veïns amb l'evolució del 2012 fins el 2018. Si cliqueu damunt dels quadres es fan grans i es lligen millor. A la seu vista, ens ve de seguida la pregunta: per què eixe interés en enganyar a Tavernes? 

En els rebuts d’aigua hem eliminat la part de la depuradora i el canon de sanejament, que això és paga a la Generalitat,  no és de l’Ajuntament. S'ha actualitzat el preu del cost del servei, que el marca l'empresa i és deu a que en els rebuts s'ha afegit el cost de 550.000 euros de la connexió poble-platja, aprovada per anteriors governs. És la pujada de 1'38 euros per rebut trimestral. 
 
Però hi ha més: El PP va cobrar per anticipat el cànon de l’aigua potable fins el 2026. El govern de Compromís ha deixat d'ingressar uns 200.000 euros a l’any. S'hauria pogut abaixar la taxa i pagaríem l'aigua més barata si ells no hagueren cobrat vora 3 milions per l’anticipat del cànon fins el 2026. I un fet més greu encara: a canvi d'eixe anticipat del canon, el PP va lliurar a l'empresa de l’obligació de finançar a interès 0 (zero) el col·lector de la platja. 


I, per ser sincers, si que direm que hi ha una taxa modificada, però a la baixa: el preu de l'aparcament del passeig: 1 euro per 3 hores i 3 euros al dia. Són uns dels preus més barats d'Espanya i molt per baix del que pagàvem amb anteriors governs.

Això sí, en cap moment van fer referència a la rebaixa de Compromís del 4% d'IBI i valors cadastrals aplicada enguany, el 2018 i que ells no aprovaren, com tampoc van dir res que s'estava aprovant per a l'any que ve, el 2019, una rebaixa d'IBI i valors cadastrals del 3%. Això també ho votaren en contra.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Que aprofitem estes festes per anar a confesarse i demanar perdo de les mentires que diuen. BONES FESTES A TOTS