L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 27 de desembre del 2018

PLENARI DESEMBRE 2018: Compromís destina 800.000 euros per a les obres d'acabament de la piscina en el presupost del 2019




L'alcalde Jordi Joan va confirmar que el pressupost del 2019 contempla invertir 800.000 euros per a les obres d'acabament de la piscina coberta. El pressupost es va aprovar només amb els vots a favor de Compromís mentre la resta de partits va votar en contra.

Jordi Joan recordava que, com es va informar en un anterior plenari, l'Ajuntament ja ha  contractat fa mesos el projecte de finalització de les obres i reparació de danys a un estudi d'arquitectura local.  Una vegada redactat el projecte, s’haurà de procedir a la licitació i adjudicació de les obres.

El govern de Compromís confia que 800.000 euros siguen suficients per finalitzar tota la instal·lació i posar-la al servei de Tavernes. Recordem que des del 2010 , quan la concessionària va abandonar els treballs, fins al passat setembre passat es va conèixer la sentencia judicial que avalava el rescat, la piscina no era de propietat municipal.

Intervenció de l'alcalde en el plenari
L'alcalde Jordi Joan explicava que, per a l'execució de les obres, es signaria un préstec bancari. L'Ajuntament ara és quan té capacitat per a sol·licitar-lo després d'haver reduït el deute de 18 milions a 8 milions, i passar del coeficient d'endeutament del 125% al 52%, molt per davall del 75% que marca la llei per a poder demanar préstecs.

Els terminis administratives de licitació i adjudicació determinaren l’acabament de les obres i posar en marxa la instal·lació. I això serà després de set anys de gestions i tràmits del govern de Compromís, a més d’esperar  les sentencies i resolucions dels diferents processos judicials oberts en tots aquests anys, i que tots han donat la raó a l’Ajuntament. 

Totes les dades de la història de la piscina coberta fins ara

L’any 2006, el govern del PP aprovava l’avantprojecte de la piscina coberta i en novembre del 2007 l’expedient de contractació. A l’abril del 2008 l'adjudicava a Metroval-Aqua a pesar que havia obtingut 0 (zero) punts en l’estudi econòmic financer.  Les coses ja començaven a fer-se malament.



L’octubre del 2008 el plenari aprova el projecte definitiu amb una execució de 14 mesos: els obres havien d’acabar el novembre del 2009. Però s'arriba al 2011, amb els obres ja paralitzades de feia temps, i Metroval-Aqua presenta concurs de creditors.

I comença el calvari de Tavernes i en particular del govern de Jordi Joan amb la piscina coberta. Centenars de gestions, moltes judicials, acceptació de lleves, acceptació de modificats d’obra no contemplats en projecte, aprovació que l’empresa hipoteque la concessió per capitalitzar-se. Res va donar resultat i l’empresa no és reflotava.

Els fets més recents són del 2016: vist que els processos judicials no avancen, Compromís proposa en plenari rescatar la piscina pel procediment de resolució del contracte per incompliment de l’empresa. Una part dels partits del plenari (excepte el PP) accepten la proposta de Compromís i voten a favor. El Consell Jurídic Consultiu valencià informarà després a favor i donarà validesa a la proposta del govern de Jordi Joan.

El PP va votar en el 2016 en contra de rescatar la piscina per al poble
El febrer del 2017 Metrova Acqua interposa recurs contenciós administratiu contra la resolució de l'Ajuntament de recuperar la piscina i el més de març ho fa el Banc Popular Espanyol SA en ser l’avalista.  Els jutjats desestimaren els dos recursos i en el cas Banc Popular la sentència ho diu ben clar: “qui ha incomplit els seues obligacions i ha abandonat els obres sense concloure-les, ha estat el contractista”. El banc perdia els 100.000 euros de l’aval.

Any 2017-2018: Aquests anys el govern de Compromís ha accelerat el procés amb els treballs tècnics per conéixer l'estat en què és troba la piscina coberta, que hi ha executat i que faltava. Tot per poder redactar el projecte d’acabament.

El passat setembre el govern de Compromís adjudica a l'estudi d'arquitectura valler “EB Arquitectura i Urbanisme Safor 7 SLP” la redacció del projecte per a concloure els obres de la piscina coberta, equipar els instal·lacions i adequar-la per a l’ús públic.

Una imatge d'arxiu de l'interior de la piscina
El passat octubre, el plenari aprovava la liquidació provisional de l’obra. És el que s’ha de pagar a l’empresa per les obres realitzades. Recordem que l'Ajuntament, a més de cedir-li el terreny de la instal·lació, va aportar 1’3 milions d'euros per a les obres realitzades. Una resolució que avui dijous, en plenari extraordinari, es farà ferma.

2019: Ara el govern de Compromís redacta el projecte d’acabament, i es confia en licitar i adjudicar les obres en el 2019.