L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 8 de desembre del 2018

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Tavernes està fart de vore com abocar arena no és la solució de la Goleta.


De nou, i per segona vegada en el darrer mes, es duan a cap tasques de reposició d'arena en la Goleta: “Són uns diners tirats al fem" manifestava dies enrere l'alcalde de Tavernes Jordi Joan, en el diari Las Provincias, i només feia que palesar allò que tota la societat vallera pensa i opina. Més de 2 milions la despesa per a reposar arena que acaba desapareixent.

Al mateix temps desitjava que els nous responsables de Costes, nomenats pel govern de Sánchez, canvien d'idea respecte a l'abocament d'arena que es realitza des de fa una dècada i que desapareix amb el primer temporal, com ha passat en l'abocada fa uns dies i de la qual cosa la fotografia de dalt és un bon testimoni.

El perill per a la economia de Tavernes és més que evident: una platja, i especialment la de la Goleta, sense condicions per la falta d'arena fa perillar la temporada turística d'un any.
 
Octubre 2018
El regidor d'Urbanisme de Tavernes, Josep Llácer, també de Compromís, expressava també les seues valoracions i considerava que tot el treball que “és tirar els diners, quan al final són les administracions competents les responsables d'aprofitar bé els recursos públics".

Recordava que l'alcalde, Jordi Joan, com ell mateix, han celebrat  innumerables reunions amb el cap de la demarcació de Costes de l'Estat, el Subdelegat del Govern, el Delegat del Govern, fins i tot concentracions de protesta  a la porta de la Delegació del Govern a València, sense resultat.

Tampoc han donat resultat les  esmenes als Pressupostos Generals de l'Estat presentades els darrers anys tant al Congrés, gràcies a Joan Baldoví, com al Senat, gràcies a Jordi Navarrete i Carles Mulet, sense que el govern de Madrid haja entés que abocar camions d'arena tots els anys no és la solució.

Octubre 2017
I aqueixes manifestacions es produïen després del passat temporal,  producte de la ciclogènesis que va agranar la Safor i la Valldigna, amb fortes precipitacions i uns vents que van elevar les ones de la mar fins a 3 metres d'altura. El resultat final: “engolir-se” l'arena que s'havia dipositat en la platja l'últim mes.

Recordem com , després del temporal del 20 d’octubre, la Demarcació de Costos va prendre la decisió de regenerar la Goleta amb aportació de milers de tones d'arena procedents de la veïna platja de Xeraco. Tot el treball d'un mes ha sigut inútil, i a un escàs més del temporal d'octubre, el nou temporal ha deixat la Goleta en pitjor situació. Les previsions eren acabar els treballs a la fi de novembre, però en aquest “deja vu” i “volta a començar” desconeixem els nous períodes.

Tavernes està fart. Fart de veure com tots els anys es repeteix el mateix ritu: regenerar la platja, el temporal, desaparició de la platja... sense que les Administracions competents s'ho prenguen amb la serietat que cal un tema així i s'aporten les solucions definitives.

Goleta 2014
Tavernes i especialment el govern municipal de Compromís està fart de veure com les reunions, les peticions, les exigències del seu alcalde, Jordi Joan, davant la Demarcació de Costes i el Ministeri cauen en sac trencat i ningú les atén.

Tavernes està fart de veure com en els últims anys les esmenes presentades en els pressupostos de l'Estat pel grup de diputats i senadors de Compromís a Madrid, amb una petició de 200 milions per a solucionar definitivament el problema no solament de la platja de Tavernes, sinó de la resta de la Safor i valencianes, han sigut rebutjades per la majoria formada pel PP i Ciudadanos. 

Fins a quan haurem d'esperar i aguantar?

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Tindriem que enviar a la Policia Local per impedir-ho

La Cotorra de la Vall ha dit...

Tavernes no té les competències en les costes, com tampoc té les competències en tot el tema del riu Vaca.

A partir d'eixa premissa, la Demarcació de Costes és ama i senyora per fer les regeneracions que considere i no se li pot impedir actue allà on es competent i responsable, com la Confederació Hidrogràfica del Xúquer ha estat ama i senyora per a no actuar mai en les seues obligacions i no se li pogut oblidar.

Trist però és així.

No va per vosté, però ja que estem ho diguem: Ho hem dit i explicat moltes vegades i encara hi ha que creu i demana a l'Ajuntament que actue, quan està nugat de cames i braços en aquest casos, on no té cap competència.