L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 23 de desembre del 2018

L'Ajuntament aplica tractament preventius per lluitar contra la processionària




L’Ajuntament de Tavernes, a través de l’empresa responsable de la jardineria local “Agricultores de la Vega SA”, està efectuant tractaments preventiu contra la plaga de processionària de pins.

Aquests dies hem vist els operaris de l’empresa efectuar els tractaments als pins urbans, del qual queda constància en el cartell que s’ha fixat en els arbres amb informació als ciutadans. L’Ajuntament treballa per poder evitar a la primavera les processons de larves baixant pel tronc de l’arbre per anar a enterrar-se, uns moments en que resulten perilloses per a les persones i animals, més que res xiquets i gossos. Cada eruga disposa d’uns 500.000 pèls urticants i tocar-les pot tindre greus conseqüències.


Recordem que l’eruga sota terra canviarà a crisàlide, i es transformarà en una papallona nocturna, de color gris cendra, quan acaba el cicle vital ja a l’estiu. Aleshores cada femella pon de 120 a 300 ous sobre les fulles dels pins. A la tardor o principi d’hivern ixen les larves (erugues) i amb l’arribada del fred se solen agrupar en les típiques bosses blanques, localitzades més que res a la zona del sol del pi.


Habitualment els tractaments preventius es realitzen a finals de la tardor i principi d’hivern, cosa que efectua l’Ajuntament per tal de millorar la seguretat dels vallers i valleres.