L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dilluns, 17 de desembre del 2018

INFORME: El Pativel no afecta a Tavernes.


El Pativel, ¿afecta o no afecta Tavernes? La resposta és diferent, segons de qui vinga, però el posicionament de l'Ajuntament expressat en diversos plenaris i que ha estat publicat en premsa, i com exemple podeu llegir aquest article de Las Provincias, indica que no afecta cap sector urbanitzable.

El Pativel (Pla d‘Acció Territorial de la Infraestructura Verda del Litoral), segons el govern de Compromís, no afecta sòl urbanitzat i tampoc no afecta cap sector urbanitzable de Tavernes. I eixa ha estat de sempre el posicionament oficial i així s'ha informat sempre als partits del consistori en diversos plenaris al llarg dels darrers anys. 

No obstant, sempre s'ha indicat el cas del Sector 17-Marenys 2A (foto superior), que podria vore's afectat d'ací molts anys i la culpa no seria del Pativel, sinó perquè l'agent urbanitzador no hauria complert els terminis urbanitzadors marcats.

El Marenys 2A tindrà de 5 anys de prorroga per a tramitar el projecte i d'altres 5 anys per a executar les obres. Uns anys que començaran a comptar quan estiga acabada la nova depuradora, i les obres d'aquesta encara no han començat. 


Marenys 2A, el gran fracàs del PP

L'origen del Pativel 
 
El Pativel és fruit, i està contemplat, dins de dues lleis aprovades per l'anterior govern de la Generalitat: la primera, la llei l'Estratègia Territorial Valenciana del 2011; la segona, la llei l'Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge del 2014. Són eixes dues lleis les que obliguen a la Generalitat a redactar i a aplicar el Pativel. 


El sector 17-Marenys 2A

L'any 2002 (sí, hem escrit bé: 2002) s'iniciava la tramitació del pla urbanístic del Marenys 2A, amb la previsió d'acabar la urbanització en 4 o 5 anys. Ni existien les dos lleis d'Estratègia Territorial Valenciana (any 2011) ni la Llei d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge (del 2014).  I tampoc haguera estat afectat per les lleis si s'haguera acabat fins el 2007, com es va dir.

Però van passar vora 9 anys sense iniciar-se les obres, i el 13 de gener del 2011, s'aprovava la llei d'Estratègia Territorial Valenciana. i Marenys 2A estava ja ben paralitzat com a resultat de la crisi i sense previsió d'inici immediat. 

El Pativel no afecta Tavernes

Compromís sempre ha informat el mateix en els plenaris: El Pativel NO afecta els sectors urbanitzables de la platja, però sempre ha reconegut que podria afectar Marenys 2A en el cas que l'agent urbanitzador NO acomplira els terminis d'execució del pla urbanístic.

I el Pativel diu més: com que compta amb un pla urbanitzador, encara que no començat, i la depuradora no esta construïda, dóna un termini especial de 5 anys de prorroga per a tramitar el projecte i d'altres 5 anys per a executar les obres que començarà a comptar quan estiga acabada la nova depuradora. 
I això és així perquè la Generalitat és qui l'ha de construir, i com que no està construïda,  dóna aquesta prorroga especial. 

El cartell de la primera depuradora  exposat anys a l'Ajuntament. El conveni de construcció es va firmar el 2009 però en el 2013 la Generalitat del PP va renunciar a la construcció. Una gran venta de fum.


I tants anys i sense depuradora?

Ho hem explicat moltes vegades: La depuradora cal per al Marenys 2A, però cal també per a desenvolupar la resta de sectors de la platja. Si no hi ha nova depuradora no hi ha desenvolupament dels sectors.

La depuradora prevista inicialment per la Generalitat, i que tenia el conveni firmat amb l'Ajuntament en el 2009, va anar endarrerint-se... endarrerint-se... i finalment  l'any 2013 l'anterior govern de la  Generalitat, sense donar cap explicació a l'Ajuntament, anuncia que renunciava a la construcció.

Ho hem explicat moltes vegades, i ho resumim: Després de la renuncia, Compromís va negociar una nova depuradora, més menuda (ja no hi havia PAIs) amb l'actual Generalitat. En aquests dos anys s'ha fet el projecte, ja està presentada des del passat març a la Generalitat i a la Confederació, perquè la informen i així poder entrar en la fase final de construcció. 

I serà el final d'aquesta depuradora la que marcarà l'inici del termini de temps, 5 anys de prorroga per a tramitar el projecte i d'altres 5 anys per a executar les obres.  

Del Pativel s'ha parlat bastant en els plenaris. L'última va ser en el passat mes de maig. Ací ho podeu escoltar