L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dilluns, 31 de desembre del 2018

FESTIVERN 2018: Un immillorable ambient ha presidit les paelles del Festivern



 Un any més la plaça Major ha acollit aquest migdia i al llarg de les primeres hores de la vesprada el tradicional concurs de paelles Festivern, que compta amb la col·laboració del nostre Ajuntament quan a la infraestructura. 


Mentre els esforçats cuiners "lluitaven" amb els calders i ingredients, ha tingut lloc en l'envelat de la plaça l’anomenat “vermut musical”, un concert musical amb el protagonisme de la “Suite Rumba”. Bona musica, apegalosa i alegre, que atreia a mols vianants cap a l'envelat.


Aquest és un grup de versions creat per membres d’Amanita Suit i amb el qual han fet un repàs per la música més festiva de l’escena estatal. Rumbes que van des de Los Delinqüentes, Muchachito i Kiko Veneno fins a Los Chichos, Peret, Antonio Flores i Sabina entre altres. Una formació de “Power Trio” amb experiència avalada per molts anys de directes i que ens han fet moure l’esquelet i passar-ho d’allò més bé mentre s’escolava per l’envelat la flaire de les paelles que es cuinaven a unes desenes de metres.


Enguany les paelles han tingut una excel·lent acollida, amb un participació molt més gran que l’any passat i que ens demostra que, si el dia com avui acompanya, els joves volen participar i dependre a cuinar el plat valencià per excel·lència.




I un detall amb el qual ja ens ensopeguem tots els anys: es cuinen moltes i diverses paelles, sempre clar segons el punt d’origen dels participants, això sí els ingredients bàsics de pollastre, conill, els fesols de trencar i l’arròs no han faltat, però després estava el “particolare” de cada cuiner i localitat. I fins i tot hem vist una apetitosa paella de marisc.



 Siga com siga, l’ambient festiu ha estat molt bo, i tots els cuiners s’han esforçat per fer la millor paella. El jurat, expert i ben entès en qüestions de paelles, les ha qualificades, encara que en casos com aquests ser el primer o l’últim no té massa importància, sinó les bones hores passades i l’ambient, molt bo, i que va en augment cada any.