L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 19 de desembre del 2018

El programa d’inserció sociolaboral "Incorpora’t" aconsegueix que 36 participants tinguen treball.

 
La segona edició del programa d’inserció sociolaboral "Incorpora’t" es va clausurar ahir en el Centre Social Dolores Rojas amb la presència de la Secretària Autonòmica de Serveis Socials, Helena Ferrando, acompanyada de l’alcalde Jordi Joan, i la regidora de Serveis Socials, Noèlia Alberola. El programa ha suposat una inversió de 148.000 euros, amb una subvenció de fons europeus.



La cloenda va servir per lliurar les titulacions i els diplomes acreditatius als participants en els diferents programes. Cal remarcar que un total de 36 veïns de Tavernes han aconseguit un lloc de treball i millorar la seua situació econòmica gràcies als itineraris personalitzats oferits pel programa.

L'alcalde ha destacat que “les polítiques actives de foment local són una de les prioritats del govern de Compromís. A través del programa Incorpora’t hem ofert assessorament i formació a les persones que ho necessiten. És un orgull per al municipi que la Secretaria de Serveis Socials recolze fermament esta iniciativa pensada per a millorar la qualitat de vida dels ciutadans de Tavernes”. 



A més, Jordi Joan ha afegit que “el nostre objectiu era donar noves eines de treball i un acompanyament diari a aquelles persones que es trobaven excloses del sistema laboral. Vull agrair a l’equip professional que forma Incorpora’t per la seua tasca incansable, que ha donat com a resultat un nou horitzó laboral a 36 persones, així com un alt grau de satisfacció de tots els participants”. 

Helena Ferrando  ha elogiat la feina realitzada per la Regidoria de Serveis Socials i tot l’equip d’Incorpora’t per tornar a dur a terme un programa que ajuda a moltes famílies del municipi a millorar en termes laborals i econòmics. També ha destacat la importància de col·laborar tots junts per a impulsar polítiques actives d'ocupació com el programa que hui s'ha clausurat i que permet una millor preparació per al món laboral a les persones que l’han realitzat. 



400 persones ha contactat el programa "Incorpora't" 

En la segona edició del programa, l’equip de treball format per una treballadora social i cinc psicòlogues, ha contactat amb més de 400 persones del municipi i ha realitzat tres reunions informatives, de les quals es van derivar 170 entrevistes personalitzades amb 129 itineraris d’inserció sociolaboral personalitzats.

 Per completar l’orientació i l’assessorament, enguany s’ha ofert formació reglada i transversal amb diferents cursos d’informàtica i d’encaixonador a més de 100 participants, dels quals el 61% eren dones. Ha estat un èxit ja que 36 participants en esta edició han trobat una nova ocupació en el món laboral, en concret, 28 persones aturades han començat a treballar, i altres 8 han millorat les seues fonts d’ingressos. 



El programa, impulsat per la Regidoria de Serveis Socials, que dirigeix la regidora Noèlia Alberola, ha estat finançat amb una subvenció de vora 148.000 euros provinents de fons europeus, i dut a terme amb la col·laboració de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

El programa va ser guardonat pels premis al Bon Govern de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies en la primera edició, i en aquesta segona "Incorpora’t" ha superat les magnífiques xifres del passat any amb una millora també de la formació que els participants han aprofitat per a aprendre noves tècniques i eines de treball.